2024. május 17. - Paszkál

Japán exporttilalommal büntet

A japán kormány kedden úgy határozott, hogy teljes exporttilalmat vezet be Észak-Koreával szemben a sztálinista ország május 25-én végrehajtott második kísérleti atomrobbantása miatt - közölte a kereskedelmi minisztérium egyik tisztségviselője.
2009. június 16. kedd 11:10 - HírExtra
A döntést néhány nappal azután hozták meg, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa határozatot fogadott el a Phenjan ellen korábban bevezetett fegyverembargó megerősítéséről és az érvényben lévő pénzügyi büntetőintézkedések megszigorításáról. Japán előzőleg már megtiltotta luxuscikkek kivitelét Észak-Koreába, és tartja magát a hadfelszerelések eladására vonatkozó ENSZ-szankciókhoz is.

Az új büntetőintézkedések hatása valószínűleg erősen korlátozott lesz, mert Japán már most is nagyon kevés terméket exportál Észak-Koreába, és a korábbi szankciók miatt egyáltalán nem importál a világtól elzárt kommunista országból. A japán kivitel 2006 vége után esett vissza, amikor a távol-keleti szigetország kitiltotta kikötőiből az észak-koreai hajókat, és leállította a luxuscikkek exportját. Tokiói kormányadatok szerint a tavalyi export összértéke 800 millió jent (8,26 millió dollárt) tett ki, ami csaknem 85 százalékos visszaesést jelent a 2006-os szinthez képest.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását