2024. május 18. - Erik, Alexandra

Az SZDSZ támogatja Baka kinevezését?

Az SZDSZ frakció azt javasolja a képviselőknek, hogy támogassák Baka András főbírójelölt megválasztását, de a javaslat nem kötelező érvényű, a politikusok a lelkiismeretüknek megfelelően dönthetnek - írta az SZDSZ az MTI-hez eljuttatott közleményében, hétfőn.
2009. június 15. hétfő 11:45 - HírExtra
A közlemény szerint a Szabad Demokraták Szövetsége a bíróságok összehangolt és hatékony működéséhez alapvető fontosságúnak tartja, hogy az Országgyűlés minél hamarabb válassza meg a Legfelsőbb Bíróság elnökét. Hozzáteszik, mindez akkor is igaz, ha az SZDSZ nincs meggyőződve arról, hogy Baka András szakmai felkészültsége indokolja az államfő újbóli jelölését.

Kitérnek arra is, hogy csaknem egy éve nincs a Legfelsőbb Bíróságnak elnöke, ami véleményük szerint veszélyezteti a testület alkotmányos működését, az SZDSZ országgyűlési frakciója ezért azt javasolja a liberális képviselőknek, hogy szavazatukkal támogassák az új főbírójelölt megválasztását.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását