2024. május 16. - Mózes, Botond

Stefano Favaro: "Nem mindegy?"

Ebben az új felállásban ki birtokolja a médiajogokat? – kérdeztük Stefano Favarótól, Talmácsi menedzserétől a magyar motoros új MotoGP-s szerződéskötése hallatán. – Nem mindegy? – jött a válasz.
2009. június 13. szombat 08:10 - Gedei Szilárd
Azért jó Talmácsi Gábor menedzserének lenni, amikor Talmának éppen nincs csapata, mert akkor senki nem kérdezi tőlünk, ki birtokolja éppen a versenyző médiajogait. Ellenben azért jó Talmácsi menedzserének lenni, mert ha éppen össze is jön Talma új szerződése egy MotoGP csapatnál, akkor lehet azt hangsúlyozni, hogy mekkora dolog is a tény, miszerint Talma lesz az első kelet-európai versenyző a gyorsasági motoros világbajnokság királykategóriájának történetében, s ezzel egy időben nem kell válaszolni a kérdésre, hogy most akkor ki is birtokolja a Talmához kapcsolható média- és marketingjogokat.

Egyszer csak szembejött a MotoGP


Mi itt a HírExtránál ugyanis, amellett, hogy rettentően örülünk egyetlen gyorsasági motoros világbajnokunk új, sporttörténeti szerződésének, bizony kíváncsiak voltunk arra is, hogy a Scot Racing Team milyen kikötésekkel alkalmazza a leggyorsabb magyart Azaz hogy ki birtokolja ezentúl a nagy vitát kiváltó, s az előző 250 köbcentis csapatával is a szakítás okaként megnevezett kiváltságokat.

Péntek délután sikerült is elkapnunk néhány rövid kérdés erejéig Stefano Favarót, Talma menedzserét és országos cimboráját. Az olasz elárulta a HírExtrának, hogy a Scot Racing, mint lehetőség még Le Mans-ban jött szóba (a Martinezékkel való szakítás versenyhétvégéjén), az érdemi tárgyalások azonban csak a következő versenyhelyszínen, Mugellóban kezdődtek a Hondával együttműködő team és Favaróék között.

Arra is rákérdeztünk Stefanónál, hogy a balatonringes szakítás után a MotoGP volt-e az első számú cél Talma számára, a királykategória csapataival kezdtek-e elsősorban tárgyalásokba, azonban Favaro válasza egyértelmű volt: dehogy is, először a 250 köbcentis kategória istállók között keresgéltek, de hát nem találtak megfelelőt, csak a MotoGP-ben.

"Nem mindegy?"

Meg persze a médiajogok… Mikor feltettük a kérdést Favarónak, hogy akkor kihez is vándorolt, kinél is maradtak ezek a dolgok, az olasz menedzser felkapva a vizet méltatlankodni kezdett, hogy mit számít ez, amikor végre Talmácsi Gábor a legfelső kategóriában, a világ legjobb motoros sorozatának a mezőnyébe tartozik.

- Nem mindegy?
- De…
- Akkor meg inkább örüljünk, mert végre Közép-Európából származó, magyar versenyző van a MotoGP-ben!

A jogok ezek szerint maradnak Talma menedzsmentjénél, Stefano Favaróéknál.

Nem mindegy? Dehogynem! Igaza van Favarónak. Végül Talma is jól jár, mert a MotoGP-ben versenyehet, a magyar nézők is jól jártak, mert egy a MotoGP-ben versenyző magyarért szoríthatnak, és valóban, Talma menedzsmentje is jól jár, mert lett egy a MotoGP-ben versenyző menedzseltjük.

Sőt Talma duplán jól járt, kevés a sporttörténelemben is az olyan jó menedzser, mint amilyennel Talma rendelkezhet. Na ja, kevés ugyanis a világtörténelemben is az olyan jó magyar motorversegyző, mint amilyennel Stefano Favaro rendelkezhet…

Végre vége

Talmácsi ugyanis most már a MotoGP-ben versenyez, s minden bizonnyal MotoGP-ből fog nyugdíjba menni… reméljük, minél később.

Ugye most már önöket sem érdekli, hogy mi van Talma marketingjogaival, s még csak véletlenül sem kérdeznék meg Stefano Favarótól, hogy nem ennek a mindenki számára előnyös MotoGP-s szerződéskötés miatt bontották-e fel a Martinez-féle kontraktust....
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását