2024. május 19. - Ivó, Milán

Ősszel jöhet a mélypont

A pénzügyi válság már oldódik, a gazdasági válságból való kilábalás azonban hosszú ideig tart majd Erdei Tamás, az MKB Bank elnök-vezérigazgatója, a Magyar Bankszövetség volt elnöke szerint, aki úgy véli, a válság mélypontja Magyarországon ősszel lesz.
2009. június 11. csütörtök 12:34 - HírExtra
Erdei sajtótájékoztatóján elmondta: a bankok számára az a legnagyobb kihívás, hogyan tudják kezelni jelenlegi portfoliójukat. Hangsúlyozta: a szociálisan rászorult adósok problémáit a bankrendszer nem tudja megoldani, esetükben az államnak kell beavatkoznia, amire jó megoldás a bérlakásos konstrukció, az átmeneti nehézségek esetén az állami garancia. A legfontosabb az ügyfelek minőségének javítása azzal, hogy a munkahelyek megtartásán keresztül átsegítik őket a válságon - tette hozzá.

Az MKB Bank az első öt havi adatok szerint 23,5 százalékkal, 57 milliárd forintra növelte bruttó bevételét, míg működési költségei 9 százalékkal, 32,2 milliárd forintra emelkedtek.

Az idén további jelentős, 18 milliárd forintos céltartalék-képzésre került sor (+38 százalék), ennek ellenére az adózás előtti nyereség 38 százalékkal, 8,7 milliárd forintra nőtt az első öt hónapban. A hitelintézet az év egészére a céltartalékolás után pozitív eredményre számít.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását