2024. május 15. - Zsófia, Szonja

12 embert mentettek ki a Balatonból

Tizenkét embert, köztük elsodródott gumicsónakos gyerekeket mentettek ki a Balatonból a hétvégén a vízi rendőrök - közölte Horváth László, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője hétfőn az MTI-vel.
2009. június 8. hétfő 10:39 - HírExtra
A szeles, viharos időjárás miatt fokozott felügyeletet ellátó vízi rendőrök igyekeztek mindenkit időben figyelmeztetni, de így is bőven akadt munkájuk.

Egy szlovén kite-szörfös (ernyővel szörföző) Badacsony előtt jutott bajba az erős szél miatt. Egy férfi azonnal a segítségére indult egy kis vitorlással, de végül mindketten mentésre szorultak a parttól mintegy másfél kilométerre.

A szél Fonyód felől két gumicsónakázó gyereket sodort a tó közepe felé, de időben észrevették és kimentették őket. Zamárdi előtt felborult egy dél-afrikai fiú hajója, őt a vízi rendőrök szállították el tihanyi úti célja közelébe.

Akadt olyan, aki kétszer is mentésre szorult: szombaton azért, mert hajójával homokzátonyra futott, vasárnap pedig azért, mert a viharban irányíthatatlanná vált a vízi járműve.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását