2024. május 18. - Erik, Alexandra

Egyenlített a Pittsburgh

A Pittsburgh Penguins 4-2-re nyert a címvédő vendég Detroit Red Wings ellen, és így összesítésben kiegyenlítette az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) Stanley Kupa-döntőjét.
2009. június 5. péntek 07:10 - HírExtra
Stanley Kupa-döntő, 4. mérkőzés:

Pittsburgh Penguins-Detroit Red Wings 4-2 (1-1, 3-1, 0-0)
---------------------------------------------------------
gól: Malkin (3.), Staal (29.), Crosby (31.), Kennedy (35.), illetve Helm (19.), Stuart (21.)

Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2-2. A következő mérkőzést magyar idő szerint vasárnap hajnalban rendezik Detroitban.

Eszeveszett iramban, rengeteg ütközéssel és lövéssel indult a negyedik csata, és a hazaiak gyorsan emberelőnyhöz jutottak. Tűzijáték alakult ki Osgood kapuja előtt, a hátsó palánkról visszapattanót az alapszakasz és playoff pontkirálya, Malkin fonákkal húzta a ketrecbe. A Detroit is sok helyzetet dolgozott ki, ám Fleury remekül védte a ziccereket is, igaz kimaradt egy létszámfölényes helyzet.

A szünet előtt óriási védelmi hiba után Helm csípte el Scuderi passzát, és könyörtelenül kilőtte a rövid felső sarkot.

A pihenő után 46 másodperccel Stuart távoli bombája révén már a Red Wings vezetett, Fleury elől éppen társai takarták a kilátást. A címvédő fokozta az amúgy sem kis tempót, kétszer is emberelőnybe került, azonban egy kiugrás után Staal egyenlített hátrányból. Ettől megtörtek a vendégek, és kevesebb mint hat perc alatt további két gólt kaptak.

Előbb kontratámadás után Crosby higgadtan emelt a léc alá - a világsztárnak ez volt az első találata a fináléban -, majd egy parádés passzsorozat végén Kennedy nem hibázott.
A harmadik harmadban többet támadott a Detroit, de önfeláldozóan - sok kísérletet blokkolva - védekezett a rivális, és a kontrákra rendezkedett be.

A párharc eddigi négy felvonásán mindig a hazai csapat győzött. Ezzel biztossá vált, hogy még legalább két mérkőzés lesz a Stanley Kupában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását