2024. április 28. - Valéria

A kormányról mondunk véleményt vasárnap?

Kövér László szerint érzékelhetően magasabb részvétellel lehet számolni a most vasárnapi európai parlamenti választáson, mint öt évvel ezelőtt, mert most az emberek a kormány teljesítményéről fognak majd véleményt mondani.
2009. június 3. szerda 20:29 - HírExtra
"Minél többen járulnak az urnákhoz, minél nagyobb lesz a különbség a Fidesz és az MSZP listájára leadott szavazatok között, annál nagyobb az esélye annak, hogy a felhatalmazás nélküli és a nemzet érdekeivel ellentétes kormányzásnak még a jövő tavaszi választások előtt vége szakad" - hangsúlyozta a Fidesz országgyűlési képviselője, a párt országos választmányának elnöke szerdai kaposvári sajtótájékoztatóján.

Ahogy öt évvel ezelőtt is a belpolitikára gyakorolt nagy hatást az európai parlamenti választás végeredménye, úgy most még inkább ez fog történni - mondta Kövér László, aki úgy összegezte a kampány során tapasztaltakat: "egyre többekben fogalmazódik meg a vélemény (...), hogy a kormány teljesítményéről fognak majd az emberek véleményt mondani".

Az európai parlamenti választás tétjéről szólva Kövér László azt mondta: "első körben" 22 európai mandátumról döntenek az emberek, és "ha csak ezt a tétjét néznénk, az sem lenne csekélység". Nem mindegy ugyanis, hogy Göncz Kinga képviseli-e a magyar nemzeti érdekeket vagy Gál Kinga - tette hozzá, előbbiről azt állítva, hogy "külügyminiszterként megbukott", utóbbi viszont, mint mondta: "elérte, legalább azt, hogy ma már az Európai Parlament napirendjén szerepelhet a határon túli magyarok (...) ügye".

Kövér László úgy vélekedett: "ha valakik alulteljesítettek (...), akkor azok nem a Fidesz európai parlamenti képviselők voltak, hanem az MSZP képviselői, akik nem egyszer olyan érdekek mellé álltak az Európai Parlamentben is, amelyek nem a magyar nemzeti érdekekkel voltak rokon érdekek".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását