2024. május 19. - Ivó, Milán

Tudatos károkozás?

Az elmúlt hét év szocialista-szabaddemokrata kormányzása túlmutat a tehetségtelenségen, tudatosan okoz kárt az embereknek - reagált Kósa Lajos (Fidesz), Debrecen polgármestere közleményben a helyi szocialisták keddi sajtótájékoztatóján elhangzottakra.
2009. június 2. kedd 20:56 - HírExtra
Kósa Lajos szerint az ország eladósítása, gazdasági csődbe vezetése után sincs megállás: itt az ingatlanadó. Előkészítés és átgondoltság nélkül, teljesen önkényesen felállított forgalmi értékhatárokkal kívánnak bevezetni egy új adót, miközben adócsökkentésről beszélnek - írta.

Az ország tönkretétele után a magyar polgárok, közte a debreceniek vállára tesznek újabb terhet, sok esetben egy-egy élet munkáját kérdőjelezik meg - fogalmazott a fideszes politikus.

Kósa Lajos hozzátette: Bajnai Gordon és a szocialisták kijelentései azt mutatják, hogy képtelenek megérteni az emberek valódi problémáit, és teljességgel alkalmatlanok az ország irányítására.

"Megismétlem: amennyiben a következő választásokon a FIDESZ lehetőséget kap a kormányzásra, elsők között törli el a vagyonadót, mert az emberek érdeke ezt kívánja! Elég volt a hazugságokból, elég volt a megszorításokból!" - zárul Kósa Lajos közleménye.

A debreceni polgármester annak kapcsán fejtette ki a véleményét, hogy Varga Zoltán, az MSZP városi alelnöke kedden sajtótájékoztatón jelentette ki: politikusként felhalmozott vagyonát félti Kósa Lajos (Fidesz) Debrecen polgármestere, ezzel magyarázható nyers kirohanása a vagyonadóval szemben.

A szocialista politikus - az Országgyűlés honlapján olvasható vagyonnyilatkozatra hivatkozva - utalt arra, hogy Kósának 300 négyzetméteres háza van Debrecenben, miközben a jelenlegi pénzügyminisztert 330 négyzetméteres háza miatt ostorozta.
Varga Zoltán hozzátette: Kósa Lajos saját bevallása szerint több mint 77 millió forint bankhitelt és 10 millió forint magánszemélytől felvett kölcsönt jegyez.

"Ha a pénzintézettől felvett hitelét nézzük, akkor - ismerve a bankok hitelezési gyakorlatát - feltételezhetjük, hogy ingatlanjainak értéke bőven meghaladja a 120 millió forintot, amire bizony jelentős vagyonadóteher fog hárulni" - tette hozzá.

Varga Zoltán szerint nem vitatható, hogy Kósa Lajos politikusként eltöltött húsz éve feltétlenül jövedelmező volt. "Azonban elgondolkoztató, hogy vajon miből él Debrecen vezetője" - fogalmazott.

Információi szerint ugyanis a 80 millió forintnyi hitel törlesztőrészlete akár százezrekkel is meghaladhatja a havi félmillió forintot, miközben Kósa Lajos havi polgármesteri és országgyűlési képviselői tiszteletdíjainak nettó összege - nem számolva a képviselői munkával kapcsolatos költségtérítést - ez alatt marad.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását