2024. június 2. - Kármen, Anita

Orbán szerint a tolvajszellem uralkodik

Magyarországon "a tolvajszellem vált ideológiává", olyan világ alakult ki, hogy "azok az emberek, akik munkából akarnak megélni, alig, csak nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem boldoguknak", míg azok, akik a jövőjüket "inkább a spekulációra és a szélhámosságra alapozzák, azok élnek, mint Marci Hevesen" - közölte Orbán Viktor.
2009. június 2. kedd 19:50 - HírExtra
A Fidesz-MPSZ elnöke kijelentette: "ez a tolvajszellem világa, amikor néhány milliárdos megkaparintja a politikai hatalmat", elfoglalja a baloldalt, majd a baloldali értékek nevében "úgy bánik az országgal, mint korábban saját vállalataival". Ezek az emberek mindig is úgy gyarapodtak, hogy közben mások arra ráfizettek, miközben ők meggazdagodtak, mások tönkrementek.

A polgármesteri hivatal melletti parkolóban összegyűlt több mint ezer ember előtt kifejtette: "néhányan úgy gondolják, hogy olyan vállalatokat működtetnek, olyan jövedelmük van, amelyet módjuk van valahol máshol elhelyezni, valahol máshol
kamatoztatni, kivonni a magyarországi adózás alól". Ilyen máshol is előfordul, de az csak Magyarországon fordulhat elő, hogy "miután nem fizették be az adóikat, vagyis a költségvetésben nincs elég pénz, vállalják az ország politikai vezetését", és arra hivatkozva, hogy nincs elég pénz, "elveszik az emberektől" a nyugdíjat, a családoktól és a gyerekektől a családtámogatást, lerövidítik az anyukák otthonmaradásának időszakát, "valaki mással fizettetik meg saját korábbi magatartásuk árát".

Orbán Viktor úgy fogalmazott: ez "kultúrbotrány, egy civilizációs botrány, ilyen még egy banánköztársaságban sem fordulhat elő".

A pártelnök szólt arról is, hogy a június 7-ei szavazáson arról is döntünk, hogy ki képviselje a magyarok érdekeit. Vannak olyan országok, amelyek csatlakoztak az Európai Unióhoz, de úgy tűnik, "politikusaik számára a mai napig nehézséget okoz annak a megértése, hogy mit jelent az Európai Unióhoz tartozni". Gondot okoz nekik "annak a megértése, hogy ha valaki magyar - mert hát úgy született - akkor az a legfontosabb számára, hogy a magyarokat (...) képviselje" az Európai Unióban.

Példaként idézte Járóka Líviát, aki a cigányság érdekében is cselekszik, függetlenül attól, hogy hol élnek, valamint Kósa Ádámot, aki fogyatékkal élőként minden európai sorstársát képviselni fogja. Megfogalmazása szerint arról is döntünk tehát, hogy "a kárpát-medencei magyarok hány képviselőt küldenek".

A vasárnapi szavazás kapcsán húsbavágó kérdéseknek nevezte, hogy döntünk az ingatlanadóról, vagy hogy "helyes-e megszorító csomagokra építenünk a jövőnket". Arról is elmondjuk a véleményünket, "belenyugszunk-e abba, hogy a saját országunkban félelemben kell élni", vagy arról, hogy folytatódjon-e a "Gyurcsány-Bajnai korszak hétéves kudarctörténete".

A pécsi polgármester-választás jobboldali sikerére utalva azt mondta, az új egység azért jött létre, hogy "a hazugságot, eladósodást, a korrupciót, a reménytelenséget, a megszorítások politikáját végre átadhassuk, és helyette jöjjön a kiszámíthatóság, a tervezhetőség, az egyenletes fejlődés, a törvényes rend, és végre egy olyan élet, amelyhez reményeket fűzhetünk" - festette le az országban uralkodó hangulatot Orbán Viktor.

Kifejtette, hogy erős Magyarországot, erős kormányt, "izmos többséget" ma Magyarországon csak a Fidesz képes megteremteni. "Semmi esélyünk sincs arra, hogy az MSZP vezetésével lábaljunk ki a válságból" - közölte.

"Az a célunk, hogy a közbizalmat helyreállítsuk, hogy a gyanús ügyeket kivizsgáljuk, és a közérdek nevében szélhámoskodókat eltávolítsuk" - mondta. "És szeretnénk ismét nyugalomban, békében élni, félelem nélkül", de a Fideszen kívül senki más nincs abban a helyzetben, hogy rendet rakjon - tette hozzá a Fidesz elnöke.

Kijelentette: attól is függ, hogy milyen súlya lesz a választásnak, hogy mennyien mennek el szavazni. "Azt szeretnénk, hogy ha milliók mondanák, hogy elég, (...) mert az olyan, mint a földrengés hangja", amitől "a hatalmasok libabőrözni kezdenek".

Olyan egység jöhet létre június 7-én, amiből még nagyon sok politikai tény és tett következhet. Fel kell tenni majd a kérdést, hogy "miért is vesztegetnénk el még egy évet", amikor a helyzet magától nem fog megváltozni. Mutassuk meg mindenkinek itthon és Európában is, hogy "a magyarokkal újra számolni kell" - fogalmazott Orbán Viktor.

A zalaegerszegi nagygyűlésen Szájer József, a Fidesz-MPSZ EP-képviselője arról beszélt, aki nem megy el szavazni vasárnap, vagy nem a Fidesz-KDNP listájára szavaz, az "erőt és energiát ad az éppen kihunyóban lévő kormányzatnak". Végre olyan kormányra van szükség, amely nem ahhoz keresi az érveket, hogy mit miért nem lehet megcsinálni. "Olyan miniszterelnököt kell választani - hamarosan az európai parlamenti választás után -, aki a magyar emberek érdekeit képviseli" - jelentette ki a néppárti EP-képviselő.

A rendezvényen felszólalt Gyimesi Endre, a város polgármestere és parlamenti képviselője is, aki kifejtette, hogy gazdaságpolitikai változásra van szükség, "elég volt az üres ígérgetésekből". Négy helybéli polgár is szót kapott, egy gyógypedagógus, egy nyolcgyermekes édesanya, egy fiatal környezetmérnök, valamint Hóbor Erzsébet, a Zala Megyei Közigazgatási Hivatal nyugalmazott vezetője, akik valamennyien a jelenlegi kormányt hibáztatták a fiatalok, a családok, az oktatás és a közigazgatás terén tapasztalható gondok miatt.

A nagygyűlésen a kisgyerekektől az idősebb korosztályig minden korcsoport képviselői jelen voltak. A közönség soraiban néhányan a kormány távozását követelő táblákat tartottak, egy-két ember nemzetiszínű, fideszes és árpádsávos lobogót lengetett, többen pedig a szervezők által szétosztott, szavazásra buzdító táblákat tartották fel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

sharapova2008
2009. június 2. 21:09
Ahol Orbán - a szőlőharácsoló ott volt,ott is a TOLVAJSZELLEM URALKODOTT,neki szabad volt,mert ő miniszterelnöknek született!
zsuzsa57
2009. június 2. 20:55
Nemcsak most van kudarc, amióta változások vannak a régi rendszer óta,azóta csak mindig lejeb és lejeb csúszunk a ranglétrán. Mindegy hogy melyik kormány van a fedélzeten mind hazudik és lop. Már szégyen kimondani hogy "Magyar" hiszen már semmi sem a miénk, mindent eladtak /és ez nemcsak a mostani kormányra vonatkozik, hanem az előzőekre is/. Nem tudunk megélni, a csekkeket nem tudjuk fizetni, de ezt nem veszi senki sem figyelembe. A gyerekek éheznek, a családok tönkre mennek a nincstelenség miatt, vagy öngyilkosok lesznek, mert nincs munkája a családot nem tudja eltartani. Ilyen nem volt a régi rendszerben. Ha igazoltatott a rendőr és nem volt munkahelye valakinek egy hónap múlva jelentkezni-e kellett, hogy dolgozik. Most meg azért kell jelentkezni hogy nemdolgozik,mert nem adnak munkát inkább elveszik.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását