2024. május 19. - Ivó, Milán

A Fidesz szerint minden ingatlant megadóztatnak

A Fidesz úgy látja, a kormány szándéka az, hogy ne érje be a 30 millió forint feletti ingatlanok megadóztatásával, hanem minden ingatlanra adót vessen ki.
2009. május 27. szerda 11:30 - HírExtra
"Sajnos előre lehetett sejteni a szocialistákat ismerve, hogy minden ingatlant meg akarnak adóztatni. Ez a napnál világosabb" - fogalmazott a Fidesz elnöki stábjának vezetője sajtótájékoztatón. Emlékeztetett a tandíj és a vizitdíj esetére, amikor először tagadták, hogy e terheket be akarnák vezetni, aztán mégis az lett a vége.

Szijjártó Péter közölte: kormányzati körökből szárnyra kaptak olyan hírek, hogy a szocialisták szándékában áll minden ingatlan megadóztatása. A szocialisták múltja alapján ez "igenis elképzelhető, ez igenis valószínű forgatókönyvnek tűnik" - fűzte hozzá.

Az ellenzéki politikus nem nevezte meg, melyik lap hírére hivatkozik. A Magyar Hírlap szerdai száma - "kormányzati forrásokból" szerzett értesülésre utalva - azt írta, hogy a Pénzügyminisztériumnak "komoly tervei vannak az ingatlanadó értékhatárának leszállításáról vagy megszüntetéséről".

Szijjártó Péter úgy látja, hogy a kormány újabb terhet akar a családok vállára rakni. A Fidesz szerint "elfogadhatatlan és felháborító lépésre készül" a kormány. Amikor látták az ezzel szembeni szakmai, politikai és társadalmi ellenállást, akkor - ugyanúgy, ahogy szokták - "elkezdtek hazudozni, maszatolni, elkezdték a félrevezetést", ám a végére világossá válik a valódi szándék - fogalmazott.

A Fidesz az ingatlanadót "rendkívül igazságtalan, felháborító és elfogadhatatlan" dolognak tartja, hiszen a családok jelentős részének egyetlen és utolsó vagyontárgya az ingatlana, a háza, a lakás - mondta a politikus. Megerősítette azt a pártja által korábban már többször hangoztatott álláspontot, miszerint a Fidesz kormányra kerülése esetén el fogja törölni az ingatlanadót.

Szijjártó Péter szerint az ingatlanadó bevezetésének terve annál inkább arcátlan, hiszen kiderülnek olyan esetek, hogy "kormánytagoknak offshore cégekkel kapcsolatban komoly elszámolni valóik (...) lennének. Kiderült (...) némely állami vezetők és kormánytagok korábbi érdekeltsége" szintén az offshore cégek ügyében, sok milliós, milliárdos vagyonok eltüntetése offshore cégekben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását