2024. május 17. - Paszkál

Arab mentőkutyákat képeznek ki magyarok

Első alkalommal képeznek ki arab mentőkutyásokat magyar szakemberek: az Abu Dzabiból érkezett tíz kutyavezetőt és négy kutyát a nagykovácsi bázison oktatják a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat szakemberei.
2009. május 20. szerda 19:07 - HírExtra
Balázs László, az egység vezetője az MTI-nek szerdán elmondta, hogy a rendőrök között egy nőt is kiképzenek kutyás mentőnek, ami azért különleges dolog, mert az arab országban korábban nők nem láthattak el ilyen jellegű feladatot.

Tájékoztatója szerint a vendégek kéthetes tréningen vesznek részt Nagykovácsiban. Az általuk hozott négy kutyát a kiképzést követően épületomlásoknál és földrengéseknél alkalmazzák majd romok alóli mentésre. Az arab országból érkezett rendőrök jövő hétfőig lesznek Magyarországon, és miután nemzetközi vizsgát tesznek, megfigyelőként részt vehetnek a nemzetközi kiképzők versenyén.

A szolgálat tagja a nemzetközi kiképzők szervezetének. A nagykovácsi telephelyen és kiképzőbázison már az összes környező ország szakembereit vizsgáztatták.

A speciális mentőszervezetnek van búvárszolgálata és egészségügyi csoportja is; több külföldi katasztrófánál segédkeztek eltűnt személyek felkutatásában. A magyar kiképzők és kutyáik az elmúlt években a legtöbb szakmai versenyt megnyerték.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását