2024. május 17. - Paszkál

Megszűnnek az iskolajáratok

Megszünteti ősztől iskolabusz-szolgáltatását a Vasi Volán Zrt., mert autóbuszaikat nem tudják az újabb előírásoknak megfelelően gyermeküléssel és biztonsági övvel felszerelni - közölte az MTI érdeklődésére kedden Papp László, a társaság vezérigazgatója.
2009. május 19. kedd 13:50 - HírExtra
Azok a járatok ugyanis, amelyek főleg a kistelepülésekről az önkormányzatok megrendelése alapján iskolába szállítják a gyerekeket, részt vesznek a menetrend szerinti közlekedésben is, a gyermeküléseket viszont nem lehet az autóbuszokon megfelelő módon tárolni, fel- és leszerelésükhöz sincs elegendő idő - mondta.

Az intézkedés a vezérigazgató elmondása szerint Vas megyében 41 iskolajáratot érint. Ezeken a gyerekek jelenleg ingyenesen utazhatnak, de ha ezután ők is a menetrend szerinti járatokon utaznak, tanulóbérletet kell majd váltaniuk.

A vezérigazgató szerint még nincs végleges döntés arról, hogy az összes Volán-társaságnál megszűntetik-e kényszerűségből az iskolajáratokat, vagy esetleg más megoldást találnak a problémára.

Megjegyezte: őszig még van idő akár a vonatkozó jogszabály megváltoztatására is, amely egyébként előírja, hogy az iskolabuszokon csak pedagógus felügyelete mellett utazhatnak a diákok.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását