2024. május 17. - Paszkál

Megvertek egy buszsofőrt

Súlyos sérüléseket szenvedett egy buszsofőr, akit két, vélhetően ittas férfi egy vita során kilökött a busz ajtaján, majd segítségnyújtás nélkül elmenekültek a helyszínről.
2009. május 17. vasárnap 17:54 - HírExtra
Kiricsi Karola, a BKV szóvivője az MTI-nek vasárnap úgy nyilatkozott: a nyomozás elősegítése és a tettesek mielőbbi kézre kerítése érdekében a BKV vezérigazgatója többszázezer forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel.
    
Elmondta: az eset vasárnap a kora reggeli órákban történt az újpalotai autóbusz végállomáson.
    
Kiricsi Karola tájékoztatása szerint a 130-as autóbusz Újpalota, Sárfű utca végállomásánál a jármű vezetője arra lett figyelmes, hogy két, vélhetően ittas férfi közül az egyik az autóbusz belső terét WC-nek használja. A sofőr felszólította a két férfit, hogy ne az autóbuszt használják biológiai szükségleteik kielégítésére, akik a felszólításnak nem tettek eleget, majd az autóbusz hátsó ajtajában álló járművezetőt kilökték az utcára. A buszvezető fejjel hátra kizuhant a buszból. 
    
A szóvivő kiemelte: a két férfi a súlyosan sérült járművezetőt otthagyta és segítségnyújtás nélkül elmenekült a helyszínről.
    
A sofőrt jelenleg kórházban ápolják, a rendőrség pedig megkezdte a nyomozást. A BKV várja a szemtanúk segítségét is.
    
Kiricsi Karola elmondta, hogy a BKV a legszigorúbb büntetést szorgalmazza, hiszen a támadás közfeladatot ellátó személy ellen történt. 
    
Hozzátette, hogy dolgozóik védelmében - akiket egyre több atrocitás ér - felgyorsítják a járműveken biztonsági elemek alkalmazási lehetőségének bevezetését. Hasonló biztonsági megfontolásokból szintén felgyorsítják azt a tervet, amely szerint egyes vonalakon újra lenne kalauz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását