2024. április 27. - Zita

Meg kell menteni a diósgyőri focit

Dlusztus Imre, a labdarúgó NB I-ben 11. helyen álló Diósgyőri VTK ügyvezető igazgatója szerint mindenképpen életben kell tartani a klubot.
2009. május 14. csütörtök 12:14 - HírExtra
Dlusztus az MTI-nek elmondta, ő is, s a tulajdonosok is a közeli napokban szembesültek azzal, hogy a futballcsapatot működtető gazdasági társaságnak komoly adóssága van.

Az Észak-Magyarország című lap csütörtökön számolt be arról, hogy felszámolás fenyegeti a Diósgyőri FC Kft-t. Márpedig ha ez megtörténik, visszavonhatják a 2009-2010-es NB I-es idényre megszerzett klublicencet a sportszervezettől, ami azt jelenti, hogy jövőre nem indulhat a legjobbak között. A társaságnak május 25-ig kell elérnie, hogy az eljárás megszűnjön.

"Amikor Diósgyőrbe jöttek az afrikai játékosok, a korábbi klubvezetés kölcsönt vett fel, amelyet mostanáig nem fizetett vissza. Szeretném leszögezni, hogy mindez a mi szerepvállalásunk előtt történt, a szerződéseket sem mi kötöttük - reagált a hírre Dlusztus Imre. - Való igaz, érik az embert furcsa meglepetések, de a magyar labdarúgásban már semmin sem szabad meglepődni. Az biztos, hogy a felmerült problémára megoldást kell találni, az ügyben már többször is egyeztettünk.

Ugyanakkor tény, hogy a DVTK jelenlegi fő tulajdonosa egy építőipari cég, márpedig köztudott, hogy a válság ezt az iparágat sújtja a leginkább, így nehezen várható onnan segítség. A tartozás összege kilenc és fél millió forint, plusz ehhez jönnek még a kamatok. Súlyos problémával kerültünk szembe, de az senki előtt nem lehet kétséges, hogy a klubnak életben kell maradnia!"

A felszámolási eljárást két magánszemély kezdeményezte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását