2024. május 17. - Paszkál

A pécsi vereség dacára sem változtat az MSZP

A pécsi vereség nem formálja át a szocialisták európai parlamenti választási kampányának stratégiáját; a mostani politikai feltételek között, az MSZP alacsony támogatottsága mellett a pécsi polgármester-választás tisztes eredményt hozott - mondta Lamperth Mónika.
2009. május 13. szerda 10:03 - HírExtra
Miközben a pécsi választási kampánynak és az eredménynek is vannak tanulságai, az európai parlamenti választás MSZP-s kampányának filozófiáját ez nem fogja átírni - fogalmazott a párt elnökhelyettese, hozzátéve, hogy az MSZP higgadt, nyugodt, a programokat bemutató kampányt szeretne.

A Fidesz kampányára utalva azt mondta, hogy az MSZP politikai versenytársa nagyon magasra akarja emelni az EP-választás belpolitikai tétjét, "tehát fel kell venni a kesztyűt", és az MSZP-nek meg kell tudnia mutatni saját szándékait.

Az "egészen bizonyos, hogy az európai uniós választás után a Magyar Szocialista Pártnak értékelni kell nem csak a választást, hanem azt az időszakot, amit magunk mögött hagytunk" - jelentette ki Lamperth Mónika, hozzátéve, hogy nem egy kampányt kell majd értékelniük, mert ebbe a helyzetbe nem most került az MSZP, hanem ez "egy folyamatos lefelé sodródásnak volt az eredménye".

Szerinte ennek mélypontja a három hétig tartó miniszterelnök-keresés körüli ámokfutás volt. Hozzátette: a kampánnyal kapcsolatban kérdés az, hogy a választásig hátralévő időszakban képes-e a párt, a jelöltek bemutatni azt, hogy mi is a tétje ennek a választásnak.

A személyi felelősséget firtató, a politikai következtetésekkel kapcsolatos kérdésekre válaszolva azt mondta: ezt az értékelést majd el kell végezni, ha szükséges, a személyi kérdésekről is beszélni kell. Hangsúlyozta azonban, hogy ennek most nem érzi szükségét.

Lamperth Mónika egy másik felvetésre elismerte: lehet érezni, hogy az MSZP frakcióján belül vannak feszültségek, ami részben az alacsony támogatottságból ered. Másik okként azt emelte ki, hogy egy baloldali pártnak "borzasztó nehéz ezt a programot végigvinnie". Mint mondta, egy felelős politikai erőnek dolga az, hogy mérlegelje, mit kell megtenni az ország érdekében, de ennek politikai ára van.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

p-Aga
2009. május 13. 10:14
Korábban azt mondta: "jogászok vizsgálják a helyzetet",
majd: "a polgármester-választás tisztes eredményt hozott"
Melyiket vegyük komolyan? Ő melyiket gondolta komolyan?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását