2024. május 19. - Ivó, Milán

A kórházvédők visszaélnek?

A bíróságok szerint egyik olyan egri kórházvédő sem élt vissza a gyülekezési joggal, aki ellen emiatt szabálysértési eljárást indított az egri rendőrkapitányság - számolt be erről hétfőn az MTI-nek az Egri Kórházvédők Egyesületének (EKE) szóvivője.
2009. május 11. hétfő 17:28 - HírExtra
Mánya Kristóf elmondta, hogy utolsóként éppen az ő esetében semmisítette meg hétfőn jogerősen, a rendőrségi határozat ellen benyújtott keresete nyomán, a szabálysértési eljárást a Gyöngyösi Városi Bíróság.

Eredetileg négy kórházvédőre róttak ki 15 és 30 ezer forint közötti szabálysértési bírságot, demonstráció nem bejelentett szervezése miatt - tette hozzá.

A szóvivő elmondta: a bíróság megállapította, hogy tavaly szeptember 26-án spontán gyűltek össze az egri kórház funkcionális privatizációja ellen tiltakozók az intézmény bejárata előtt, vagyis a demonstrációt senki sem szervezte.

Három társát, Cser Ágnest, az Egészségügyi és Szociális Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnökét, Hamza Etelka aktivistát és Szabó Pált, az EKE elnökségi tagját is hasonló indokkal mentették fel az ügyükben eljáró területileg illetékes bíróságok már korábban.

Mánya Kristóf úgy vélekedett: ismét bebizonyosodott, hogy a kórházvédők törvénytisztelők, szemben azokkal, akik a kórház "katasztrofális funkcionális privatizációját" végigvitték.
A HospInvest Zrt. az elmúlt év november 1. óta működteti az egri kórházat. Ugyanakkor a cég április 3-án bejelentette, hogy csődvédelmet kér, miután a CIB Bank hiteltartozás fejében leemelt a számlájáról több mint egymilliárd forintot.

A városban több demonstrációt is rendeztek különböző szervezetek részvételével a magánüzemeltetés, a megye szocialista vezetése, illetve a HospInvest ellen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását