2024. április 28. - Valéria

Az év szülésznője

Kismamák szavazatai alapján választották meg az év szülésznőjét a Nemzetközi Bábanap alkalmából tartott rendezvényen kedden Budapesten. A győztes részt vehet egy önismereti tréningen és egy ékszert, pénzjutalmat, újságelőfizetést, aromaterápiás termékeket tartalmazó díszcsomaggal is gazdagodott.
2009. május 6. szerda 06:24 - HírExtra
Nováky Rita, az Országos Bábaszövetség elnöke az MTI-nek elmondta: az Év Bábája Kovács Istvánné, a kazincbarcikai kórházban dolgozó szülésznő lett, aki a kismamák internetes és postai szavazatai alapján nyerte el a címet.

A 4. alkalommal megrendezett bábanapon egyebek mellett a szüléssel, várandósággal kapcsolatos előadások, beszélgetések, tanácsadások és könyvdedikálás várta az érdeklődőket a Vasúttörténeti Parkban - ismertette a programokat Nováky Rita.

A rendezvény kiemelt vendége és előadója Ingeborg Stadelmann németországi bába, több könyv szerzője volt - az első bába, aki elkezdte alkalmazni az aromaterápiát és a homeopátiát, valamint a természetes segítségnyújtást a várandósgondozás, a szülés és szoptatás alatt.

Nováky Rita elmondta, a rendezvényen minden évben részt vesznek a társszakmák képviselői - szülés, várandóság körüli segítők - is: szakemberek, aromaterapeuták, szoptatási szaktanácsadók, dúlák (szülés körüli tapasztalt segítők), akikkel külön standokon és sátrakban beszélgethettek az érdeklődök és kaphattak választ kérdéseikre.

A Nemzetközi Bábanapot minden évben május 5-én tartják. Az Országos Bábaszövetség ehhez kapcsolódóan idén negyedik alkalommal rendezte meg a Bábanapot. Nováky Rita úgy jellemezte ezeket az eseményeket, mint laza, beszélgetős, tapasztalatcserés együttléteket, előadásokkal, szakemberek tanácsaival kiegészítve.

Az Országos Bábaszövetség szülésznői szakmai és érdekvédelmi szervezet. A Szövetség 2002. márciusában alakult, tagjai magyarországi és külföldi szülésznők.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását