2024. április 27. - Zita

Abramovics elkártyázott egy jachtot

Roman Abramovics pókeren eljátszott egy jachtot, s vele együtt majdnem élettársát is, aki az orosz sajtó szerint közölte: vagy ő, vagy a póker.
2009. május 6. szerda 06:39 - HírExtra
A Nagy-Britanniában élő orosz oligarcha, Csukcsföld volt kormányzója s jelenlegi parlamenti elnöke, a londoni Chelsea labdarúgóklub tulajdonosa Barcelonában kártyázott, ahová csapata egy meccsére érkezett.

A veszteség nem fájhatott nagyon az árvaházban nevelkedett, 42 éves Abramovicsnak: az alig félmilliós jachtot nem is tartotta nyilván a sajtó a flottájában, a legkisebbnek eddig a közel 50 millió dolláros Sussurót tartották.

Annál idegesebb lett élettársa, Darja Zsukova volt modell: a Moszkovszkij Komszomolec című lap keddi száma szerint követelte, hogy Abramovics azonnal válasszon közte és a póker között.

A jelek szerint a nemrég elvált, ötszörös családapa nem örült a kilátásnak, hogy a jacht után elveszítheti kedvesét is, ezért csendben visszavonult egy ismert internetes kaszinóba, ahol többek között a szintén dúsgazdag orosz Vlagyimir Doronyin is játszik. Ő főleg arról híres, hogy vele Moszkvában élő élettársa Naomi Campbell, a fekete párducnak becézett amerikai topmodell.

Abramovicsnak Zsukova igen drága: nemrég két focipályányi területű galériát nyitott neki Moszkva legelőkelőbb elővárosában egy költségesen átalakított buszgarázsban, s ezzel hozták összefüggésbe, hogy londoni árveréseken rekordárakon - összesen mintegy 120 millió dollárért vette meg Lucien Freud és Francis Bacon egy-egy képét, nem sokkal előbb pedig megajándékozta Darját alig 14 millió dollárért egy Giacometti-szoborral.

Bőkezűen támogatja elmaradt szülőföldjét, Csukcsföldet - saját elmondása szerint vagy 200-300 millió dollárt költött már rá - és sokat költ imádott jachtjaira. A tavalyi szentpétervári gazdasági fórumra a 140 millió dollárért vásárolt, 115 méteres Peloruson érkezett. Ennek csak a fenntartása évi 12 millió dollárba kerül, s antik bútorokkal berendezett 22 kabin, fedett és nyitott medence, bankett- és táncterem, borpince, nagy konyha és két helikopter-leszállóhely várja a vendégeket.

Az Abramovics-flotta zászlóshajója a tavaly elkészült Eclipse, a világ legnagyobb jachtja. Hossza 167 méter, szélessége 21,5 méter, 9 fedélzete van, a tengernagyi lakosztály 500 négyzetméter, színpaddal, kiállítóteremmel, több ebédlővel, s van rajta egyebek mellett úszómedence, két helikopter-leszállóhely hangárral, négy motorhajó, egy kisebb futárhajó, továbbá egy 12 személyes tengeralattjáró, s a ringást hatalmas stabilizátorok küszöbölik ki.

Abramovics a világ leggazdagabb embereinek Forbes-listáján a 18. helyről tavaly óta az 51. helyre esett vissza, vagyona a brit kimutatások szerint 40, az amerikai Forbes magazin orosz kiadása szerint mintegy 60 százalékkal csökkent egy év alatt, de még így is mintegy 10 milliárd dollárja maradt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását