2024. május 18. - Erik, Alexandra

Bevettük Bukarestet

Sikert aratott Kerényi Miklós Gábor rendezésében, a Budapesti Operettszínház kreatív csapata által létrehozott Rómeó és Júlia a bukaresti Ion Dacian Nemzeti Operettszínházban - közölte a hazatérők nevében Ferenczi Orsolya sajtófőnök szombaton az MTI-vel.
2009. május 2. szombat 21:56 - HírExtra
A csütörtökön esti előadás különlegessége, hogy most először került külföldi színpadra egy magyar musical produkció replikaváltozata. A legtöbbször játszott darabok között a második, a legtöbb nézőt vonzó előadások között pedig első helyen végzett Magyarországon Gerard Presgurvic Rómeó és Júlia című musicalje - emlékeztet rá Ferenczi Orsolya. A Nagymező utcai teátrum kreatív csapatai már számtalanszor dolgoztak külföldi testvérszínházakban - Salzburgtól Prágáig, Jekatyerinburgtól Szentpétervárig -, ám minden alkalommal operetteket, a Marica grófnőt, A Csárdáskirálynőt, A Bajadért, a Lili bárónőt, vagy éppen Bukarestben A víg özvegyet mutatták be. Most először kezdett "külföldi karrierbe" egy nemzetközi musicalsiker magyar változata, változatlan formában.

A Rómeó és Júlia Budapesten látható verziója ugyanis teljes egészében Kerényi Miklós Gábor nevéhez fűződik, az ő átdolgozásában és rendezésében látható a mű a magyar és most már a román fővárosban is, Velich Rita jelmezeivel, Götz Béla díszleteivel, Somfai Péter világítástervével és Duda Éva koreográfiájával. Az előadás karmestere Bukarestben Stauróczky Balázs, az Operettszínház Kálmán Imre Nemzetközi Karmesterversenyének II. helyezettje volt. A bukaresti premiert hosszas munkálatok előzték meg, hiszen ez az első alkalom, hogy egy ilyen nagyszabású musicalprodukció került színre a Ion Dacian színházban. A darab szerzője, Gerard Presgurvic is kíváncsi a bukaresti előadásra: ő május 10-én nézi meg. A Budapesti Operettszínház koprodukciójában május 20-án Szentpéterváron kerül színre Offenbach operettje, a Párizsi élet Béres Attila rendezésében.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását