2024. április 29. - Péter

Ugrál, táncol és a földön fetreng: a hoki vébé legnagyobb sztárja - videóval!

Ugrál, táncol, fetreng a földön s ha kell, hát fényképészkedik – sokak szerint eddig Cooly, a kabalafigura a svájci hoki vébé legnagyobb sztárja. De kit rejt a marhaálarc és hogyan került oda?
2009. május 1. péntek 07:59 - HírExtra
Nem, nem George Clooney-ról van szó, hanem Cooley-ról. A svájci A csoportos jégkorong világbajnokság hivatalos kabalafigurája marha létére (nem degradálni akarjuk őt, csak tényleg egy tehénről van szó) egész aktív életet él: rohangál, táncol, mi több brékel, és persze egyfolytában szórakoztatja a két vébérendező város, Bern és Zürich-Kloten soknemzetiségű szurkolóseregét.

Kabalának lenni azonban messze nem olyan egyszerű feladat, mint azt a legtöbben gondolnák: a jelmezbe nem bújhat akárki. Sőt a nem megfelelő kabalaállomány lehetőségétől megijedt svájci rendezők egyenesen Kanadából hívtak csak a vébére hivatásos kabalaszínészeket. Sőt, még trénert is kerítettek a derék helvétek: a szintén kanadai Christian Lanounet megosztotta közönséggel Cooly legféltettebb titkait is.

– Bárki jelentkezhetett. A befutók végül fiatal diákok lettek, akiknek egy több hónapos képzésen kellett részt venniük. A jelentkezők soha nem csináltak azelőtt ilyet. A tanulási folyamat először a mozdulatok megfigyeléséből áll. Nem egyszerű feladat átültetni ezeket a mozdulatsorokat. Akik jól haladnak a tanulásban, egyes eseményeken már élesben is megmutathatják, mire képesek. A közönségnek szerencsére nagyon tetszik Cooly, megérte a sok fáradozás. Talán Európában is szükség lenne hasonló képzésre – árulta el a kanadai „szakértő”.

Na ja, egy profi vébén a kabalajószág is profi. Mi pedig csak reménykedhetünk, hogy Hokki is az lesz nálunk 2014-ben – Magyarország ugyanis öt év múlva hoki vébét rendezne (egy hét múlva, május 8-án dől el, hogy a fehérorosz-ukrán-lett-magyar kvartettből melyik ország kapja meg a rendezés jogát).

Jó néhányan akadnak kis hazánkban, akik már most aláírnák, hogy belebújnak 2014-ben a mi tervezett kabalalovunk, Hokki plüssbőrébe, csak kapjuk meg azt a rendezést…
Forrás: HírExtra/MJSZ
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását