2024. május 16. - Mózes, Botond

Szuper kezd a kapuban

Szuper Levente kezd a magyar kapuban az osztrákok elleni, bennmaradásért folyó, péntek 16:15 órakor kezdődő zürichi mérkőzésen a svájci jégkorong-világbajnokságon.
2009. május 1. péntek 11:06 - HírExtra
Pat Cortina szövetségi kapitány Budai Krisztiánt nevezi tartalékkapusnak.
Arról is döntött a szakember, hogy a vb-re utólag benevezett Kóger Dániel és Nagy Gergő is szerepet kap, és a hátvéd Ondrejcik Rastislav marad ki a csatársorból.
Az osztrákok a 16., a magyarok a 20. helyen állnak a világranglistán.

A két együttes eddig 32-szer találkozott, 23-szor győztek az osztrákok, hétszer a magyarok, és volt két döntetlen is. Az összesített gólkülönbség 143-80 az osztrákok javára. A két válogatott utoljára szintén Svájcban, Fribourgban mérkőzött, és 1985. március 22-én a B csoportos vb-n 2-0-s osztrák siker született. A magyarok 1977. december 29-én nyertek utoljára, a budapesti barátságos összecsapáson 1-0 lett a végeredmény.

A svájci vb-n mindkét válogatott három vereséggel nyitott. A magyarok előbb hősies csatában, 13 másodperccel a vége előtt kapott góllal maradtak alul a szlovákokkal szemben 4-3-ra, majd jött a Kanada elleni 0-9, végül, szintén drámai küzdelemben 3-1-es vereség a fehéroroszoktól. Az osztrákok kikaptak 7-1-re a svédektől, 6-1-re az amerikaiaktól, végül pedig 2-0-ra a lettektől.

E két csapat mellett a dán és a német került még az alsó ágra csoportutolsóként, ám utóbbi válogatott nem eshet ki, mert jövőre Németország rendezi a vb-t.
A magyarok a dánokkal vasárnap, a németekkel hétfőn mérkőznek.

A magyarok osztrákok elleni csapata:
kapus: Szuper Levente (Budai Krisztián)
hátvédek: Svasznek Bence, Sille Tamás - Horváth András, Tokaji Viktor - Szélig Viktor, Ennaffati Omar - Kangyal Balázs
csatárok: Palkovics Krisztián, Fekete Dániel, Vas János - Vas Márton, Ladányi Balázs, Peterdi Imre - Kovács Csaba, Vaszjunyin Artyom, Jánosi Csaba - Holéczy Roger, Majoross Gergely, Nagy Gergő, Kóger Dániel
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását