2024. május 19. - Ivó, Milán

Fura engedmány a Forma 1-ben

Nagyobb technikai szabadságot kapnak jövőre azok a Forma-1-es csapatok, amelyek vállalják, hogy 2010-ben nem költenek többet, mint a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) világtanácsa által meghatározott 40 millió font - áll az FIA csütörtöki közleményében.
2009. április 30. csütörtök 19:37 - HírExtra
Azoknak az istállóknak, amelyek önkéntesen elfogadják, hogy ezt az összeget nem lépik túl, nem kell maximalizálniuk a motorok fordulatszámát, valamint két szezon között bármennyit tesztelhetnek, versenypályán és a szélcsatornában egyaránt.

A 40 millió fontos limitbe nem tartoznak bele a versenyzők fizetései, az esetleges pénzbüntetések, valamint a motorok előállításának költségei.

A nemzetközi szövetség a 2010-es idényre tizenkettő helyett tizenhárom csapatnak engedélyezi az indulást, így a jelenlegi tíz mellé három gárda csatlakozhat, vagyis akár 26 autó is rajthoz állhat a világbajnoki futamokon.

A költségvetési határ ellenőrzése egy új, az F1-es csapatoktól független, háromfős bizottság feladata lesz, melynek elnökét és két másik tagját az FIA választja meg három évre.

Max Mosley, a nemzetközi szövetség elnöke korábban 30 millió fontos költségvetési korlátot javasolt, melyet azonban a csapatfőnökök keveselltek, mondván, jobb lenne, ha fokozatosan csökkentenék az egy évben maximálisan elkölthető összeget.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását