2024. május 23. - Dezső

Két ember vesztett a Barcelona

Két meghatározó futballistája, Rafael Marquez és Carlos Puyol nélkül kell kiharcolnia a fináléba jutást a Bajnokok Ligájában a Barcelonának, miután kedden hazai pályán gólnélküli döntetlent ért el a Chelsea ellen, az elődöntős párharc első mérkőzésén.
2009. április 29. szerda 11:21 - HírExtra
A katalánok védelmének egyik oszlopa, a mexikói Marquez ebben a szezonban már egyáltalán nem léphet pályára, a találkozón ugyanis súlyos térdsérülést szenvedett. Így ki kell hagynia a spanyol bajnoki cím sorsát jelentősen befolyásoló, vasárnapi Real Madrid-Barcelona rangadót is. Puyol sárga lapjai miatt nem játszhat majd Londonban.

"Rafael és Carlos is nagyon fontos tagjai a csapatnak, de nélkülük is be kell jutnunk a döntőbe - mondta Josep Guardiola, a spanyol gárda trénere. - Biztos vagyok benne, hogy találunk megoldást a kialakult helyzetre, és megígérhetem, hogy Londonban is támadó felfogásban lépünk pályára."

A szakember élesen kritizálta a német Wolfgang Stark játékvezető ítéleteit, szerinte például Puyol jogtalanul kapott sárga lapot.

"Nem szabadna megengedni, hogy az a csapat, amely futballozni próbál, ugyanannyi lappal zárja a mérkőzést, mint a folyamatosan szabálytalankodó ellenfele - fogalmazott. - Ezen kívül botrányosnak tartom, hogy Ballack nem kapta meg a második sárga lapját, amikor gólhelyzetben akadályozta Iniestát."

A londoni együttes valamivel kedvezőbb helyzetben készülhet a jövő szerdai visszavágóra, Guus Hiddink, a Kékek vezetőedzője azonban óvatosan nyilatkozott a második összecsapással és a spanyolok legveszélyesebb játékosával, az argentin Lionel Messivel kapcsolatban.

"Kedden nagyszerűen semlegesítettük Messit, de nem vagyok benne biztos, hogy ezt könnyedén meg tudjuk ismételni a következő találkozón is - mondta a holland szakvezető. - Manapság már nem számít előnynek az otthoni környezet, így még semmi sem dőlt el."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását