2024. május 23. - Dezső

A címvédésért hajtanak a vörös ördögök

A labdarúgó Bajnokok Ligájában legutóbb győztes Manchester United szerda este közelebb kerülhet idei legfőbb célja beteljesüléséhez, a címvédéshez.
2009. április 28. kedd 14:40 - HírExtra
Az érdemi előnyszerzésre minden esélye megvan az angol bajnoki elsőség várományosának, egyfelől saját erejének, ütőképességének betudhatóan, másfelől azon az alapon is, hogy az ellenfélnél két alapember hiányzik. Az egyformán igen kreatív, ennél fogva roppant veszélyes orosz Andrej Arsavin, a legújabb csúcsigazolás, aki a Zenittel már szerepelt a BL mostani sorozatában, valamint - sérülés miatt - a házi gólkirályjelölt holland Robin van Persie sem játszhat a manchesteri összecsapáson.

Számíthat viszont a londoni Ágyúsok mestere, Arséne Wenger a "fazonszabász" spanyol Cesc Fabregas játékára, ami jó hír a fővárosiak sikeréért szorítók számára. Már csak azért is, mert a légiós karmester szerezte mindkét gólt a Middlesbrough elleni győztes bajnokin, ily módon is jelezvén: formája tökéletesen rendben van. Amellett a csapat egésze megfelelt, okkal adhatott hát hangot óvatos derűlátásának a meccs után a francia vezetőedző:

"Ez akár meg is ismételhető, a játékunk annyira meggyőző volt - így Wenger abban a levélben, amelyet az Arsenal-szurkolókhoz intézett a klub honlapján az előtt, hogy az angol bajnokságban, kupákban "örök" idők óta, de legalább is 115 éve egymással harcoló két együttes az európai futballhadszíntéren első alkalommal ütközik meg egymással. - Mivel az idegenben szerzett gól duplán számít, azt az elvet kell követnünk, hogy miközben otthon óvatosak vagyunk, vendégként vakmerően futballozunk. Szerda este ennél fogva úgy lépünk pályára, hogy gólt szerezzünk és nyerjünk."

Az Arsenal győzelme ezzel együtt nemcsak hatalmas meglepetést jelentene, de egy pazar sorozat lezárását is, tudniillik a Manchester United 23 Bajnokok Ligája-mérkőzése óta veretlen.

Az MU "vegyes" előjelek mellett készül BL-fellépésére, miután az angol FA Kupa elődöntőjében büntetőkkel veszített az Everton ellen, így ez a trófea már kicsúszott a kezéből. A bajnoki cím megvédéséért zajló küzdelemben azonban javított: a hétvégi Premier League-találkozón 5-2-re valósággal legázolta a Tottenham Hotspurt.
Ez utóbbi győzelmet a hovatovább veterán, de még mindig nemzetközi szintű támadója, Ryan Giggs nélkül érte el, aki az Arsenal ellen viszont már ott lehet a kezdőcsapatban. Ha így történik, a walesi kiválóság - a Guinness-féle rekordok könyvébe illő módon - 800. alkalommal szerepelhet a Manchester United színeiben.

Giggs, akit az angliai profi labdarúgók szövetsége (PFA) az év játékosának kiáltott ki vasárnap, rá jellemzően csak ennyit mondott:
"Sokkal jobban érdekel, hogy szerdán megverjük az Arsenalt, mint az, hogy a 800. fellépésem következik."

A várható kezdőcsapatok:

Manchester United:
Edwin van der Sar-John O'Shea, Rio Ferdinand, Nemanja Vidic, Patrice Evra-Anderson, Michael Carrick, Ryan Giggs-Cristiano Ronaldo, Dimitar Berbatov, Wayne Rooney

Arsenal:
Manuel Almunia-Emmanuel Eboue, Kolo Toure, Johan Djourou, Kieran Gibbs-Theo Walcott, Alex Song, Samir Nasri, Cesc Fabregas-Emmanuel Adebayor, Nicklas Bendtner

A szerda esti, 20:45 órakor kezdődő mérkőzés játékvezetője a dán Claus Bo Larsen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását