2024. május 11. - Ferenc

Bolívia: Hamarosan hazakerülhet Magyarosi holtteste

Átadta a Magyarosi Árpád holttestének elszállításához szükséges személyi okmányokat és engedélyt a magyar nagykövet vasárnap Santa Cruz városban, így néhány napon belül Budapestre érkezhet a holttest, amennyiben az anyagi fedezet biztosított lesz.
2009. április 27. hétfő 09:10 - HírExtra
Magyarosi Árpád földi maradványait Santa Cruzban a San Juan de Dios nevű kórház halottasházában őrzik. Józsa Mátyás elmondta, hogy amennyiben a holttest elszállításának lebonyolításával megbízott ügyvédnek sikerül hétfőn megállapodnia a magyar céggel, akkor két-három napon belül el is intézhetik az ügyet. Gondot okoz azonban, hogy a költségek - a holttest tárolása, az iratok beszerzése, az ügyvédi díjazás és a szállítás - fedezéséhez szükséges összeg még nem áll rendelkezésre.

A nagykövet még az elutazása előtt, La Pazban adott nyilatkozatában figyelmeztetett arra, hogy a hazaszállíttatás anyagi fedezetének előteremtéséről az érintetteknek mielőbb megállapodásra kéne jutniuk, mert enélkül elhúzódhat az ügy. "A szülők vállalták, hogy a költségeket fedezik, de nekik nincs meg a pénzük. Itt bekapcsolódott a Magyar Vöröskereszt, amely gyűjtést rendez, de nem tudom, hogy az hogy áll. Információim szerint a magyar kormány nem vállalja az anyagi fedezetet, és a román kormány sem" - mondta.

Juan Carlos Becerra, a Románia perui konzulátusa által fogadott ügyvéd múlt héten csütörtökön megerősítette, hogy Budapestre szállítják az erdélyi Magyarosi Árpád földi maradványait, mihelyst lezárulnak a jogi formaságok.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását