2024. május 11. - Ferenc

Terhelő bizonyíték Rózsa-Floresék ellen?

Kulcsfontosságúnak nevezett videofelvétellel állt a bolíviai sajtó elé szombaton a Rózsa Flores Eduardo által vezetett állítólagos terrorista sejt tevékenységét vizsgáló ügyész.
2009. április 26. vasárnap 12:20 - HírExtra
Az ABI bolíviai hírügynökség tudósítása szerint Marcelo Sosa közölte, hogy a felvétel bizonyítja a csoport tagjai ellen felhozott vádakat, ugyanis az április 16-i kommandós akcióban agyonlőtt három "feltételezett terrorista" azon sajnálkozik, hogy nem helyeztek el bombát az Evo Morales államfőt és kormányát a Titicaca-tavon szállító hajón. A gyanúsítottak arról is beszéltek, hogy hogyan lehet nagyobb robbanást előidézni.

A La Pazban bemutatott videofelvételen a hang nem tökéletes, kihagyások vannak, a meg-megszakított mondatokban hallhatóak olyan szavak, mint például a kormány és a Titicaca. Sosa szerint a felvételen Rózsa Flores Eduardo arról beszél társainak, hogy hiba volt nem tudomást szerezni jóval előbb a kormánynak a Titicata-tavon április elején megtartott üléséről. Rózsa Floresen és két társán kívül még két személy látható a felvételen, ők azok, akik a bolíviai hatóságok szerint szökésben vannak.

Az ügyész azt állította, hogy a videofelvételt egy kulcsfontosságú tanútól kapta, aki nagyon beteg, és szeretett volna vallomást tenni egy előre hozott bírósági tárgyaláson. Az ügyészség szombatra megidézett mindenkit, de a meghallgatás elmaradt, mert a kommandós akció két, börtönbe zárt túlélőjének védőügyvédje kifogást emelt a bíró személye ellen.

Az ügyész közölte, hogy a felvételt technikai elemzésnek vetik alá, de "nagy a valószínűsége annak, hogy (a feltételezett zsoldosok) komoly dologra készültek", mégpedig terrorcselekedetek végrehajtására.

A bolíviai kormány azt állítja, hogy Rózsa Flores Eduardo társaival együtt robbantásos merényleteket tervezett Evo Morales államfő, Álvaro García Linera alelnök és Juan Ramón Quintana, az elnökségi ügyek minisztere ellen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását