2024. május 20. - Bernát, Felícia

Éhségsztrájk!

Hatodik napja éhségsztrájkol az Iránban kémkedés címén nyolc évi börtönre ítélt iráni-amerikai újságírónő. Mint Roxana Saberi kedden kezdte el éhségsztrájkját, és eltökélt szándéka azt kiszabadulásáig folytatni.
2009. április 26. vasárnap 12:10 - HírExtra
Saberit alig egy napig tartó, zárt ajtók mögött rendezett tárgyaláson ítélték el. Roxana Saberit januárban tartóztatták le, eredetileg azzal a váddal, hogy sajtóakkreditáció nélkül dolgozott. Április elején azonban már kémkedés címén emeltek ellene vádat.

Az ügy újabb feszültséget okozott Washington és Teherán között egy olyan pillanatban, amikor az Obama-kormányzat párbeszédet ajánlott az iráni vezetésnek.

Saberi ügyvédje szombaton adta be fellebbezését az ítélet ellen. Az iráni főbíró már előzőleg közölte, hogy elrendelte az ügy teljes körű kivizsgálását, Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök pedig utasította Teherán főügyészét, hogy biztosítsák neki az őt megillető teljes jogvédelmet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását