2024. március 29. - Auguszta

Overdose idejét lerontották, de még így is rekord

A versenyszervező módosította Overdose vasárnapi időeredményét, így a magyar csodaló 54.6 másodpercre javította a Kincsem Park 1000 méteres pályarekordját a hétmillió forint összdíjazású OTP-Hungária Nagydíjon.
2009. április 20. hétfő 16:28 - HírExtra
A 12. futama után is veretlen négyéves mén eredeti ideje 52.6 mp volt, ezt két másodperccel rosszabbra változtatták, azonban így is a kontinens egyik legjobb teljesítménye. A korábbi pályarekordot Overdose 58 mp-cel tartotta, amelyet élete első versenyén állított fel.

Overdose - hátán a világ legjobb zsokéjának tartott, belga születésű, de francia engedéllyel versenyző Christophe Soumillonnal - nyolc hosszal nyerte a program kilencedik futamát, amelyre becslések szerint több mint 25.000 érdeklődő volt kíváncsi. Ekkora tömeg Imperial 1963-as futása óta nem fordult meg a Kincsem Parkban.

"A nap egyetlen negatívuma, hogy az elavult fogadási rendszer összedőlt a túlterheltség hatására - mondta az MTI-nek Vajtó Lajos, a Nemzeti Lóverseny Kft. ügyvezető igazgatója, aki szerint Imperial futásán sem voltak ennyien a Kincsem Parkban. - A 9. és 10. futamra megtett fogadásokat így névértéken váltották vissza. Ez nem először fordult elő, ezért szorgalmazom az országos hálózat kiépítését, s van lehetőség rá, hogy már idén megvalósulhat ez a terv."

A magyar ló, amelynek becsült értéke ötmillió euró, május 4-én utazik Angliába, ahol júliusig négy verseny vár rá, s az ascoti versenyekre kell csúcsformába hozni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását