2024. május 18. - Erik, Alexandra

Bajnai az önbizalom helyreállítására gyúr

Bajnai Gordon szerint helyre kell állítani Magyarország önbizalmát, mert ez elveszett az elmúlt években, és önbizalom nélkül nem lehet országot építeni, növekedési pályára állni.
2009. április 20. hétfő 15:05 - HírExtra
Bajnai Gordon elmondta: négy pillérre épül a kormány válságkezelő programja.
A válságkezelő program, amely a cselekvés programja, négy pillérre épül: ezek a védelem, az egyensúlyteremtés, valamint a növekedés újraindításának, illetve a megromlott bizalom újjáépíttetésének pillérei - közölte a kormányfő.

A program első eleme a védelemről szól, hogy hogyan tartsuk össze mai életünk kereteit - mondta. Hozzátette: a kormány többek közt olyan lépéseket tervez, melyek segítik, hogy új munkahelyek jöhessenek létre Magyarországon.

A miniszterelnök szavai szerint a válságkezelő program célja, hogy a következő egy évben a világgazdasági válságból és a hazai problémákból adódó feladatokat kezelje, a válságot rövid távon enyhítse, megteremtse a kilábalás esélyeit, és újra elindítsa Magyarországot a növekedés útján.

Bajnai Gordon azt mondta, minden társadalmi csoporttól áldozatvállalást kérnek. Itt említette meg a nyugdíjasokat, a családokat, a közalkalmazottakat, valamint az állami vezetőket.

Most "együtt kell, hogy sírjunk, hogy később együtt nevethessünk" - jelentette ki.
A miniszterelnök szólt arról, hogy a bevezetendő adóintézkedések révén a legalacsonyabb jövedelműek számára csökkenni fognak a járulékok.

Az átlagos jövedelműeknél, akik havi nettó 122 ezer forint körül keresnek, az adóváltozások azt jelentik, hogy havonta nettó 10 ezer forinttal több maradhat a zsebükben - emelte ki.
Hangsúlyozta: a szociális rendszer átalakítása, többek közt a gyes, a gyed idejének rövidítése, valamint a nyugdíjkorhatár emelése azt segíti elő, hogy több dolgos kéz legyen Magyarországon.

Hozzátette: az elmúlt években a gazdaság lassulása és a válság miatt a Magyarország iránti külső bizalom megromlott. Mint mondta, hiába bíznak az országban kívülről, ha "egymás között nem tudjuk helyreállítani a bizalmat".

A legfontosabb, amit helyre kell állítanunk, az az önbizalom, Magyarország önbizalma - hangsúlyozta a miniszterelnök.

Bajnai Gordon kiemelte azt is: Magyarország többet költ az állam működtetésére és fenntartására, mint azok az államok, melyek velünk együtt csatlakoztak az EU-hoz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását