2024. május 8. - Mihály

Mao Ce-tung, mint sperma - Kína haragszik

A kínai média és számos internethasználó haragját vonta magára a Doc Morris nevű patikalánc, amely óvszerreklámjában spermiumként ábrázolta Mao Ce-tung (Mao Zedong) egykori kínai vezetőt.
2009. április 17. péntek 15:27 - HírExtra
A reklámban ábrázolt spermiumok egyike, amely mellett egy óvszer kelleti magát, jellegzetes Mao-frizurát visel. Hasonló motívumban ábrázolják Adolf Hitlert is, a Hitler-spermium bajuszáról és oldalválasztékáról ismerhető fel. Az óvszerhasználatra buzdít a turbánjáról és szakálláról felismerhető, Oszama bin Ladenről mintázott társuk is.

A Kínai Népköztársaság atyjának Hitlerrel és a terroristavezér bin Ladennel való egy sorban említése, valamint az a vélemény, hogy világrajövetelét óvszerrel kellett volna megakadályozni, számos kínait felháborított. A kínai Népújság internetes honlapján egy egész oldalt szentelt a témának, amelyhez feldúlt hozzászólások érkeztek. A Global Times című lap szerint a Grey Worldwide reklámügynökség üzenetet küldött Kínának, amelyben elnézést kért.

Az elmúlt évben a francia Citroen autógyár kényszerült bocsánatkérésre, amiért egy spanyolországi reklámjában bandzsán és ferde szájjal ábrázolta Maót. A kommunista politikust végül lecserélték Napóleonra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását