2024. május 29. - Magdolna

Kína tagad, védi a mundért

A kínai hatóságok a maguk részéről tagadták csütörtökön azt az amerikai sajtóhírt, hogy kínai, orosz és más országbeli hackerek hatoltak be az Egyesült Államok elektromos hálózatának számítógépes irányítási rendszerébe.
2009. április 9. csütörtök 14:06 - HírExtra
Erről a The Wall Street Journal írt hírszerzési és belügyminisztériumi forrásokra hivatkozva, hozzátéve, hogy a behatolók kártékony programokat helyeztek ott el, amelyek súlyos zavarokat kelthetnek a rendszerben. "Ennek a történetnek abszolút semmi alapja sincs" - jelentette ki a pekingi külügyminisztérium szóvivője, aki ezzel kapcsolatban kérte, hogy az amerikai sajtó kezelje "becsületesen" az információkat, különösen a Kínát érintőket. Csiang Jü egyébként azt is állította, hogy "a Fehér Ház már cáfolta a cikket".

A szóvivő szerint éppen az ő országa esett áldozatául informatikai kalózoknak, ezért Kína fokozni akarja e területen az együttműködést a nemzetközi közösséggel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását