2024. május 19. - Ivó, Milán

Kínára már nem kiváncsiak?

A gazdasági krízis negatív hatásai mellett az élelmiszerbiztonsággal kapcsolatos félelmek miatt kevesebb a külföldi Pekingben. Idén januárban és februárban a kínai fővárost 436 491 turista kereste fel, ami az előző évhez képest mintegy 11 százalékos visszaesést jelent.
2009. április 11. szombat 09:11 - HírExtra
A Pekingi Turisztikai Hivatal szerint az utóbbi években a külföldi turisták 40 százaléka Japánból és Dél-Koreából érkezett, ők az idén 16 százalékkal voltak kevesebben.
"Néhány japán turista a kínai élelmiszerek biztonságával kapcsolatos aggodalmak miatt halasztotta el az utazását" - hangsúlyozta Ku Hsziao-jüan (Gu Xiaoyuan), a turisztikai hivatal helyettes vezetője.

A dél-koreai fizetőeszközhöz képest viszonylag gyorsan felértékelődő jüan a csomagban kínált utazásokat is megdrágította. A költségek növekedése mellett a szöuli kormány leállította a külföldre szervezett diákutakat, és polgárait is arra szólította, hogy az utazások csökkentésével vegyék fel a harcot a recesszió ellen.

Hongkongból 15 százalékkal, Tajvanból 25 százalékkal érkeztek többen. A turisztikai hivatal meglepetésére az észak-amerikai utazók száma közel 7 százalékkal volt több, mint egy évvel korábban.

A pekingi idegenforgalmi szektor az idén 5 százalékos növekedést szeretne elérni, amit a jövedelmező ágazatnak minősülő üzleti turizmus támogatásával kívánnak megvalósítani. A tervek között szerepel a sanghaji Forma-1-es nagydíjhoz és az amerikai NBA-bajnoksághoz hasonló, jelentős nézőszámot vonzó, nemzetközi érdeklődésre számot tartó sportesemények rendezése.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását