2024. május 19. - Ivó, Milán

Az MDF nem lát fantáziát a Fideszben

Amíg a Fidesznek nincs komolyan vehető programja, s nem támogatja az MDF korrupcióellenes politikáját, addig az MDF nem látja a Fideszben Pécs jövőjét sem.
2009. április 16. csütörtök 17:15 - HírExtra
Az ügy előzménye, hogy az MDF Baranya megyei elnöke csütörtökön az MTI-nek azt mondta: az MDF baranyai választmánya és városi szervezete Szili Katalin szocialista jelöltet támogatja a májusi pécsi időközi polgármester-választáson.

Hozzátette: az MDF számára a szocialisták jelöltjének a programja elfogadhatóbb, mint a fideszes Páva Zsolté.

Minderre a fideszes Balsai István csütörtöki közleményében azt írta: az MDF az antalli örökség útjáról az Apró Antal-i útra lépett.

Herényi Károly erre válaszul csütörtöki közleményében úgy fogalmaz: "az MDF a leghatározottabban tiltakozik, és kikéri magának, hogy egy többszörös áruló minősítse politikáját". Balsai István nemcsak az MDF-et árulta el a Fideszért, hanem Sólyom Lászlót is, amikor az általa is képviselt Nemzeti Fórum-tagok Szili Katalinra szavaztak a köztársaságielnök-választáson a jobboldal jelöltje helyett - írta Herényi Károly.

Mint közölte, az MDF önkormányzati politikája egyértelmű: mindig programokban és a települések biztonságos működtetésében, fejlesztésében gondolkodik, nem pártpolitikai oldalakban. Számos településen az MDF választott képviselői a Fidesszel dolgoznak együtt a helyi politikában - olvasható a közleményben.

Herényi Károly szerint Pécsett sem történt más, mint hogy Habjánecz Tibor Baranya megyei MDF-elnök és Füredi Péter pécsi MDF-elnök kijelentették: Pécs az elmúlt években katasztrofális helyzetbe jutott, így változásra van szüksége.

"Ám amíg a Fidesznek nincs komolyan vehető programja, nem áll szóba az MDF-fel, és nem támogatja a párt korrupcióellenes politikáját, addig az MDF nem látja a Fideszben Pécs jövőjét sem" - írta, hozzátéve: eközben Szili Katalin beépítette programjába a Magyar Demokrata Fórum elképzeléseit.

Szili Katalin és Páva Zsolt mellett Juhász István független városi képviselő jelentette be, hogy elindul a május 10-én esedékes pécsi polgármester-választáson. Utóbbi azonban csütörtökön közleményben tudatta, hogy visszalép Szili Katalin javára. Páva Zsolt többek között az Összefogás Pécsért Egyesület (ÖPE) és a MIÉP támogatását élvezi. Az SZDSZ egyelőre nem tette közzé, kit támogat.

A 152 ezer lakosú baranyai megyeszékhely 125 ezer választópolgára március 13-ig kapta meg a választási értesítőket és az ajánlószelvényeket, a jelöltek bejelentésének határideje április 17. Páva Zsolt és Szili Katalin már bejelentette, hogy leadta ajánlószelvényeit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

mcolombus
2009. április 20. 17:00
Mi van vazze?
Aki nem nyalja a fidesz seggét az mind hazaáruló?
Baradlay
2009. április 16. 17:52
Ki az az mdf vagy mi az az mdf?? Talan egy -1%-os
part? Vagy hazaarulok gyulekezete?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását