2024. május 18. - Erik, Alexandra

az MSZP bele fog húzni

A csütörtöki frakcióülésen további konkrét javaslatokat tesznek a válságkezelő programhoz a szocialisták, akiknek eddigi elképzelései is beépültek az alakuló dokumentumba - mondta Lendvai Ildikó, az MSZP parlamenti frakcióvezetője, a párt elnöke kedden az MTI-nek.
2009. április 14. kedd 20:20 - HírExtra
A frakcióülésen három témában várják a javaslatokat: ezek egyike a munkahelyteremtés, a munkahelyek és a magyar vállalkozások védelme - közölte a politikus. Hozzátette: emellett a szociális válság megelőzése is fontos feladat, hogy fennmaradjon a társadalmi egyensúly a nehéz időkben is, de ezek javaslatok nem módosíthatják a kiadáscsökkentés tervezett összegét.

A harmadik csomag a morális egyensúlyról szól, azaz arról, hogy az áldozatvállalást valóban közösnek érezhesse az ország, hogy mind a politikai, mind az államigazgatási, mind a gazdasági elit arányos részt vállaljon a terhekből - mondta Lendvai Ildikó.
Kérdésre válaszolva a pártelnök elmondta, hogy a tervezett kiadáscsökkentés idén és jövőre együttesen körülbelül 500-600 milliárd forintot tesz ki.

Kifejtette: ezt az 500-600 milliárd forintot azon felül kell megspórolni, amit a Gyurcsány-kormány februárban már elhatározott. Az év elején elhatározott intézkedések 2009 elejétől már egy 210 milliárd forintos kiadáscsökkentést írtak elő, ezek egy része már meg is valósult - mutatott rá.

A képviselők által aláírt politikai nyilatkozat tartalmán nem nagyon lehet változtatni, hiszen a nagy tételeket családtámogatás és a nyugdíjrendszer adja - mondta Lendvai Ildikó.
A rászorultsági elv megvalósítását firtató kérdésre azt mondta, nem fűnyíróelv alapján gondolkodnak. Elsősorban annak kell adni, aki e nélkül nem élne meg, az MSZP javaslatai erről fognak szólni - fűzte hozzá.

Lendvai Ildikó az egyes szocialisták által szorgalmazott áfacsökkentésről közölte, meg fogják beszélni, hány százalékos legyen az áfa. Hangsúlyozta ugyanakkor, az az elv továbbra is érvényes, hogy a fogyasztási jellegű adókból kell ellentételezni a munkabérre rakodó adók és járulékok csökkentését.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását