2024. június 1. - Tünde

Herényi MSZP-SZDSZ pártkormányról beszélt

Az új kabinet MSZP-SZDSZ pártkormány, ezért nem beszélhetünk szakértői kormányról - mondta Herényi Károly MDF-es politikus kedden a Parlamentben újságíróknak.
2009. április 14. kedd 18:25 - HírExtra
A volt frakcióvezető kiemelte azt is: ha a Bajnai-kormány programjában nem csak a válságkezelés dominál, hanem reformokat is fel lehet lelni benne, akkor van értelme annak, hogy ez a kormány kitöltse az egy évet.

Hozzátette: amennyiben reformokról szó sincs, akkor a válságkezelésre elég három hónap, utána pedig az MDF szerint a miniszterelnöknek meg kell teremtenie az előre hozott választások feltételeit.

Ha a program csak megszorításokról szól, akkor az MDF nem tudja támogatni - hangsúlyozta.

Közölte: az új kormány MSZP-SZDSZ pártkormány, ezért nem lehet szakértői kormányról beszélni.

Herényi Károly az új kormányfő megválasztása előtt a parlamentben azt mondta: Bajnai Gordon programja nem egyezik az MDF jövőképével, ezért a párt elnöksége azt javasolta az MDF képviselőinek, hogy tartózkodjanak a konstruktív bizalmatlansági indítvány szavazásánál.

A volt MDF-es frakciótagok közül tartózkodott az elnökségi ajánlás értelmében Dávid Ibolya, Herényi Károly, Csapody Miklós, Dragon Pál, Karsai Péter és Pettkó András.
Igennel egyedül Lengyel Zoltán szavazott.

Hock Zoltán, Katona Kálmán és Csáky András jelen volt, de nem szavazott.
Almássy Kornél már korábban bejelentette, hogy nem szavaz, és ugyanígy tett Vas János is.

Herényi Károly azzal kapcsolatban, hogy tüntetők vannak a Kossuth téren, azt mondta: ami most az utcán zajlik, az teljesen érthető, hiszen "ezt a nemzetet évek óta becsapják, becsapja a Fidesz, becsapja az MSZP, becsapja az SZDSZ, egyiknek sem volt kellő bátorsága, hogy a helyzet súlyosságát tudassa a választópolgárokkal, (...) ennek szükségképpen ez lett a következménye".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását