2024. május 18. - Erik, Alexandra

Eladják a híres kalóz házát

Kétmillió fontért (645 millió Ft) árulják Sir Francis Drake, a Királynő Kalóza (1543 - 1596) egykori házát - jelentette a Daily Telegraph című brit lap.
2009. április 13. hétfő 14:33 - HírExtra
A középkori épület az egykori bucklandi cisztercita apátság földjein áll a dél-angliai Devon grófságban. Miután a Rómával szakító VIII. Henrik király (1491-1547) parancsára feloszlatták az angliai szerzetesrendeket, Drake megvásárolta az apátságot kalandos hajóútjain szerzett zsákmányából. 
    
Drake családja 1946-ig birtokolta a házat, ekkor megvásárolta egy nyugalmazott tengerésztiszt. Ő aztán szintén eladta a brit történelmi örökség felett őrködő National Trustnak. A birtokhoz, ameyet a Savills ingatlancég árul, 6,5 hektáros kert és rét tartozik, továbbá két falusi ház és egy középkori torony.
    
A vakmerőségéről híres hajós, aki - miközben körülhajózta a Földet - I. Erzsébet királynő hallgatólagos egyetértésével kalózakciókat hajtott végre a rivális spanyol hajók ellen, majd 1588-ban az angol flotta egyik parancsnoka volt a spanyol Nagy Armada elleni döntő tengeri ütközetben. Leglátványosabb tettét azonban egy évvel korábban hajtotta végre, amikor fényes nappal bevonult hajóival a legnagyobb spanyol kikötőbe, Cádizba és megsemmisítette a spanyol flotta nagy részét. Nem meglepő tehát, hogy II. Fülöp király 20 arany vérdíjat tűzött ki a „Sárkány” (Drake) fejére. Élete utolsó éveiben is folytatta kalandozásait, végül 1596-ban egy újabb spanyolok elleni csata közben halt meg vérhasban Panama partjai közelében. 
    
Nagy-Britanniában a mai napig nemzeti hősként tisztelik, míg Spanyolország számára örökre „kalóz” marad.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását