2024. május 19. - Ivó, Milán

Emlékkoncert Marian Cozma tiszteletére

A szeretet és az összetartozás jegyében a februárban Veszprémben meggyilkolt román kézilabdázó, Marian Cozma emléke előtt tisztelegve emlékkoncertet tartanak pénteken az A38 hajón. Az esten román és magyar zenészek lépnek fel.
2009. április 10. péntek 14:33 - HírExtra
A szervezők szerint Marian Cozma tragikus halála jelentősen hozzájárult a két nemzet között meglévő előítéletek lerombolásához.

"Az első lépést azonban folytatni kell, ezért Horváth Balázs fiatal politológus hallgató - aki a The (hated) Tomorrrow együttes frontembere -, valamint Lukács Csaba újságíró - aki Romániában született, de tizenöt éve Magyarországon élő székely - elhatározta, hogy egy olyan zenei eseményt szervez, amelyre fiatal, tehetséges zenészeket hívnak mindkét országból. A koncert helyszíne, a Dunán horgonyzó A38 állóhajó szimbolikus, hiszen a folyó összeköti a kelet-európai országokat" - közölték a szervezők korábban az MTI-vel.

A fellépők sorát egy román-magyar komolyzenei duó, Oana Popescu zongora- és Molnár Zita Yvonne hegedűművész nyitja Bartók Béla Román táncok című darabjával. A kettős után román és magyar indie, alternatív és rockzenekarok következnek.

A székesfehérvári Jacked 2006 óta van jelen a magyar indie-életben, a csapat várhatóan a nyáron készíti el első lemezét. Utánuk a temesvári Persona következik; a fiatal román zenészekből álló indie-csapat Ingmar Bergman azonos című filmjéből vette a nevét.
A The (hated) Tomorrow zenekart 2005 nyarának végén alapította meg Horváth Balázs testvérével és barátaival. A pop-rock stílusban játszó formáció a Klausztrofóbia című lemezzel debütált. A magyar együttes után az indie, rock és dzsessz stílusjegyeket magán viselő kolozsvári alternatív rockegyüttes, a Kumm lép az A38 közönsége elé, az estet az akusztikus rockot játszó román Urma koncertje zárja.

A koncertre a diákok kedvezményesen válthatnak belépőt 500 forintért. A fellépésnek a tervek szerint folytatása is lesz: szeptember 7-én, Marian Cozma születésnapján hasonló fellépőkkel újabb koncertet tartanak Bukarestben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását