2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Bajnai első embere: Dr. Oszkó Péter lehet a pénzügyminiszter

Dr. Oszkó Péter, a Reformszövetség tagja, a Deloitte Magyarország elnök-vezérigazgatója lesz Veres János utódja a Pénzügyminisztérium élén – tudta meg belső MSZP-s körökből a HírExtra.
2009. március 31. kedd 11:42 - HírExtra
Dr. Oszkó Péter
Dr. Oszkó Péter, 2003 ban csatlakozott a Deloitte csapatához. Karrierjét a Big 4 cégnél kezdte a kilencvenes évek közepén. 2000 nyarától 2001 tavaszáig Londonban szerzett nemzetközi munkatapasztalatokat, ahol egy nemzetközi tanácsadó csapat tagjaként a legfontosabb multinacionális pénzügyi intézeteket látta el adótanácsokkal. Mielőtt a Deloitte-hoz csatlakozott volna, 3 éven át vezette egy nemzetközi ügyvédi irodahálózat magyarországi irodájának adótanácsadó részlegét.

Jogi diplomával, szakvizsgával és adószakértői képesítéssel rendelkezik. Munkája mellett 1998 óta az Eötvös Lóránt Tudományegyetem Jogi Karán külső oktatóként adószabályozással kapcsolatos ismereteket tanít. Nemcsak angolul, de franciául is folyékonyan beszél. A szakember szabadidejét sem tölti csak pihenéssel, ugyanis rendszeresen fallabdázik, emellett szenvedélyes fotós és szájharmonikás. Házas, két gyermek édesapja.

Jelenleg a Deloitte Magyarország elnök-vezérigazgatója, és a Reformszövetség adó- és járulékrendszer reformjával kapcsolatos javaslatokat elkészítő munkacsoportjának vezetője.
Mint azt már héfőn megírtuk, Veres János még az új „válságkormány” megalakulása előtt bejelentette távozását a pénzügyminisztérium éléről. Igaz, a hírt a minisztérium, sőt maga Veres is cáfolta, ám MSZP-s forrásokból úgy tudjuk, csupán néhány napig szeretné még „pihentetni” a bejelentést, a döntést már meghozta.

Ennek kapcsán felmerült, ki követheti őt a tárca élén. Mint a HírExtra megtudta, Bajnai Gordon, miniszterelnökjelölt Dr. Oszkó Péter mellett tette le a voksát. Oszkónak azért is lehet nagy esélye a bársonyszék elnyerésére, mert a Reformszövetség tagjaként nyilvánvalóan annak programját jól ismeri, és szakmailag is képviselni tudja.

Ez Bajnai Gordon számára is elsődleges fontosságú lehet, mivel minden jel szerint a miniszterelnök-jelölt programja nagymértékben egyezik a Reformszövetségével.

Kedd reggel kiszivárgott információk szerint Bajnai Gordon maga szeretné jelölni az öt általa kulcsfontosságúnak ítélt tárcára a minisztereket. Ezek a gazdasági, pénzügyi, szociális, igazságügyi és kancellária-miniszteri posztokat jelentik.

Mivel Bajnai nem tagja a Szocialista Pártnak, így a bársonyszékek elosztásából komoly párton belüli problémák adódhatnak. Vagyis ha az MSZP nem tud Bajnai személyi elképzelései mögé állni, akkor akár az új kormányfő megválasztása is akadályokba ütközhet. Az hogy Dr. Oszkó Pétert támogatni tudja a párt vezetése, nagy lépés ezen akadály végleges elhárításához.

Ahogy azt márt korábbi cikkünkben jeleztük Veres János pénzügyminiszter nem folytatott Bajnai Gordon kormányfő-jelölttel semmilyen személyes feladatvállalásra vonatkozó megbeszélést. Ezt ma megerősítette az MTI tudósítójának is.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását