2024. május 19. - Ivó, Milán

Európában támad a rózsahimlő!

Rubeolafertőzés ütötte fel a fejét kijevi oktatási intézményekben, amiből a szakemberek a ciklikusan jelentkező járvány ukrajnai kezdetére következtetnek.
2009. április 8. szerda 21:00 - HírExtra
Rubeolában (rózsahimlő) betegedett meg március 30. és április 2. között a kijevi Katonai Hírközlési és Informatikai Főiskola 12 hallgatója és az Ivan Bogun Kijevi Katonai Líceum 26 diákja, akiknél a fertőzést március 14-től kezdődően észlelték. A betegeket a központi katonai klinikán kezelték, a fertőzés könnyű lefolyású, szövődmények nélküli volt, a fertőzöttek közül már csak ketten vannak kórházban – közölte szerdán Ljudmila Muharszka, Ukrajna közegészségügyi-járványügyi főorvosának helyettese az UNIAN hírügynökséggel.

A szakember szerint a nagyon könnyen terjedő fertőzést a katonai líceumba valószínűleg azok a látogatók – köztük kétezer iskolás – hurcolták be, akik a február 23. és 28. között tartott nyílt napok során fordultak meg ott.

Az utóbbi napokban nem történtek újabb megbetegedések.

A rubeolafertőzések diagnosztizálása után a közegészségügyi szolgálat a katonai líceumban felajánlotta a betegekkel érintkezett diáktársaknak a védőoltást, de azok a szülőkkel történt konzultációt követően visszautasították a vakcinát. A katonai főiskola mintegy kétszáz veszélyeztetett hallgatója közül huszonötöt oltottak be rózsahimlő ellen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását