2024. május 16. - Mózes, Botond

Bravó! Guiness-rekord Kazincbarcikán

Guinness-rekordként tartják majd számon azt a próbálkozást, amelyet Kazincbarcika 55. születésnapja alkalmából szerveztek vasárnap; az észak-borsodi településen ugyanis egy hat méter magas Tojásfa-Életfát állítottak.
2009. április 5. vasárnap 21:15 - HírExtra
Maros Éva, az észak-borsodi város önkormányzatának szóvivője az MTI-nek azt mondta: a hat méter magas Tojásfa-Életfát az 55 éves évforduló és a közelgő húsvét tiszteletére készítették, amelyen több mint 13 ezer darab - kazincbarcikai gyerekek és felnőttek által készített - kifújt hímes tojást helyeztek el. A különleges fát a pünkösdi időszakig láthatják az érdeklődők.

Az ötletgazda az Egressy Béni Könyvtár, Kulturális és Sport Központ Gyermekek Háza vezetője, Neszádely Gyula, aki úgy fogalmazott: a rekordkísérletük egyedülálló, hiszen ilyen jellegű kísérletre eddig még senki sem vállalkozott. Ha valaki meg akarja dönteni a barcikai rekordot, legalább 13 és félezer tojást kell a fára akasztania.

A Tojásfa-Életfát az Egressy Béni Könyvtár előcsarnokában állították fel. A mennyiség mellett a minőségre is odafigyeltek a szervezők: például a Sajó Menti Népművészeti Egyesület tagjai vállalták, hogy 600 darab gömöri mintájú hímes tojást készítenek, amelyből 300 aranyfújásos. Ezeket a különleges alkotásokat is elhelyezték a nem mindennapi fán.
A rendezvényt az is gazdagítja, hogy az alkalomra a felnőttek és a gyerekek körében hímestojás-készítő versenyt hirdettek. A műveket a Tojásfa-Életfa alatt elhelyezett tárolókban állították ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását