2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Történelmet akar írni Kazincbarcika

Kazincbarcika 55. születésnapja alkalmából egyedülálló Guinness-rekordkísérletre készül április 5-én.
2009. április 1. szerda 19:15 - HírExtra
Maros Éva, az észak-borsodi város önkormányzat szóvivője az MTI-nek azt mondta: vasárnap délután hat méter magas Tojásfa-Életfát állítanak az évforduló és a közelgő húsvét tiszteletére, amelyen körülbelül 12 ezer darab - kazincbarcikai gyerekek és felnőttek által készített - kifújt hímes tojást helyeznek el.

Az ötletgazda az Egressy Béni Könyvtár, Kulturális és Sport Központ Gyermekek Háza vezetője Neszádely Gyula, aki úgy fogalmazott: a rekordkísérletük egyedülálló, hiszen ilyen jellegű kísérletre eddig még senki sem vállalkozott.

A szervezők beszámoltak arról, hogy Sebestyén István, a Guinness-rekordok magyarországi képviselője is részt vesz majd a vasárnapi átadáson, ahol vélhetően világrekordot regisztrálhat majd.

A Tojásfa-Életfát az Egressy Béni Könyvtár előcsarnokában állítják fel. A mennyiség mellett a minőségre is odafigyelnek a szervezők: például a Sajó Menti Népművészeti Egyesület tagjai vállalták, hogy 600 darab gömöri mintájú hímes tojást készítenek, amelyből 300 aranyfújásos lesz.

A rendezvényt az is gazdagítja, hogy az alkalomra a felnőttek és a gyerekek körében hímestojás-készítő versenyt hirdettek. A műveket a Tojásfa-Életfa alatt elhelyezett tárolókban állítják majd ki.

A rekordkísérlet vasárnap délután három órakor kezdődik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását