2024. május 18. - Erik, Alexandra

Bajnai Gyurcsány folytatása?

A Vision Consulting igazgatója szerint Bajnai Gordon bizonyos értelemben folytonosságot jelent Gyurcsány Ferenccel.
2009. április 4. szombat 10:09 - HírExtra
Török Gábor az InfoRádiónak elmondta: nem hiszi, hogy Gyurcsány Ferenc teljesen eltűnne a magyar politikai életből azzal, hogy nem lesz párt- és miniszterelnök, bár a célkeresztből kétségkívül kilép. A Vision Consulting igazgatója szerint ez hozhat enyhülést, de nem gondolja, hogy a magyar politikában a béke korszaka köszöntene be.

Az elemző elmondta: Bajnai Gordon 2006 óta a Gyurcsány-kormány minisztere, ebben az értelemben pedig világos személyi kontinuitás figyelhető meg, ugyanakkor hozzátette, hogy Bajnai Gordon feltehetőleg más stílust és politikai erőviszonyt hoz - ez pedig lehet, hogy szélesebb mozgásteret jelent majd számára, mert az SZDSZ jobban elfogadja, így parlamenti többségre támaszkodhat.

Lesznek tehát stílusbeli, valamint a személyi és a politikai erőviszonyokban megnyilvánuló változások, az azonban kérdéses, hogy ezek új minőséget jelentenek-e - fejtette ki Török Gábor, aki szerint ezt most nehéz megítélni, mert még semmit nem láttunk a Bajnai-kormányból, amely közjogi értelemben sem alakult még meg.

A politológus úgy véli: tartalmilag véget ért az őszödi paradigma korszaka, de nem biztos, hogy ez megtörténik a pártok egymáshoz való viszonyában is. Ma már mások a realitások, mint a 2006-os őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése után, és más a hitelesség, illetve a legitimitás kérdése is - tette hozzá.

Úgy véli: nem újrakezdésről, teljesen új politikusról és koalíciós többségről van szó a következő kabinet felállásával. Török Gábor szerint a következő időszak nagy kérdése lesz, hogy az ellenzéknek sikerül-e azt a látszatot keltenie, mintha nem történt volna meg a változás, és még mindig az őszödi paradigma keretén belül lehet politizálni. Az erre a kérdésre adott válasz nagyban meghatározza majd a következő parlamenti választások esélyeit és eredményeit - tette hozzá.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

PAPO
2009. április 4. 13:49
LIBATENYÉSZTŐK GYILKOSA??? MILYEN PÉLDA EZ,
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását