2024. május 6. - Ivett, Frida

Népszavazással az elszakadásért

Népszavazáson dönt vasárnap a Mosonmagyaróvárhoz tartozó Újudvar lakossága a városrész önállóvá válásáról.
2009. április 2. csütörtök 15:52 - HírExtra
Németh Andrea, a mosonmagyaróvári önkormányzat aljegyzője az MTI érdeklődésére csütörtökön elmondta: a népszavazást a szükséges számúnál jóval több aláírás benyújtását követően írta ki az önkormányzat.

Rinczki Lajos, az ügyért tevékenykedő előkészítő bizottság tagja az MTI érdeklődésére elmondta: a településrészen élők úgy érzik, hogy az önkormányzat kevéssé figyel Újudvarra, az ott élők érdekei nem érvényesülnek kellőképpen a képviselő-testületben. Ugyanakkor vannak kiaknázatlan lehetőségeik, amelyeket lakóhelyük fejlesztésére tudnának fordítani, amennyiben elszakadnának Mosonmagyaróvártól.

Hozzátette: szakemberek segítségével elkészített költségvetési tervezetük szerint évente akár 40 millió forintot lehetne fejlesztésre fordítani. Ez lendületet adhatna Újudvarnak.
A mintegy 500 lakosú településrész földrajzilag is elkülönül. Mosonmagyaróvártól három kilométerre fekszik a 86-os főút mentén, vasút és autópálya is elválasztja a várostól - tette hozzá az önállósodási törekvés mellett érvelő szervező.

A szavazás vasárnap reggel 6 órakor kezdődik és 19 óráig tart.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását