2024. május 5. - Györgyi

Számlaadási kötelezettség? Megszavazzuk!

Törvénymódosítást javasol a képviselők számlaadási kötelezettségéről népszavazást kezdeményező Seres Mária, hogy a népszavazást az Európai Parlament (EP) tagjainak választása napján lehessen tartani.
2009. március 13. péntek 16:09 - HírExtra
Seres Mária sajtótájékoztatóján elmondta: három éve módosították úgy a választási törvényt, hogy nem lehet az EP-választással egy időben népszavazást tartani. Szeretné elérni, ha ez megváltozna, ugyanis szerinte költséghatékony megoldás lenne a két esemény egybefogása. Mint mondta: egy népszavazási eljárás akár ötmilliárd forintba is kerülhet, de ha együtt tartják az EP-választással, akkor csak a nyomdaköltség terheli a költségvetést.

A kezdeményező Szili Katalin személyes közreműködését kéri a törvénymódosítás indítványozásához. Seres Mária bízik benne, ötlete népszerű lesz a képviselők körében.
Az összegyűjtött aláírásokról elmondta: több mint 600 ezren írták alá a kezdeményezését, amely így hangzik: "Egyetért-e Ön azzal, hogy az országgyűlési képviselőknek csak a bizonylattal alátámasztott elszámolható kiadásai után járhat költségtérítés?". A leadott ívek ellenőrzése szombaton fejeződik be, de az előzetes információk alapján most már biztos, hogy lesz népszavazás - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását