2024. május 2. - Zsigmond

Szavazzunk a mélygarázsokról!

Helyi népszavazás kiírásáról dönt a mélygarázsok ügyében a VI. kerületi képviselő-testület következő ülésén - közölte a kezdeményező, Verók István szocialista polgármester pénteken Budapesten.
2009. március 20. péntek 16:11 - HírExtra
A kezdeményezés célja, hogy ne a zajos kisebbség, hanem a kerület lakosságának többsége döntsön arról: épüljön-e mélygarázs például a Nagymező utca, a Hunyadi tér vagy a Jókai tér alatt - mondta a sajtóbeszélgetésen Verók István.

A polgármester egyúttal azt is hangsúlyozta, hogy a Nagymező utcai fák kivágásának semmi köze az esetleges mélygarázsépítéshez, hiszen arról a főváros döntött.

A fakivágást - amely valójában csere, hiszen pótolják a fákat - féltucatnyi szakértői vizsgálat előzte meg. A döntés alapja feltehetően a korábbi, Erzsébet téri, halálos áldozatot követelő fakidőlés, illetve az annak nyomán megszigorodott szabályok - tette hozzá.

Verók István megjegyezte, hogy a kerületben meglehetősen összekeveredtek a szakmai és politikai kérdések. Mint mondta, visszautasítja, hogy egyes civil szervezetek "fagyilkosnak" titulálják és láncfűrésszel ábrázolják szórólapjaikon.

Kitért arra: a kerületben nem lehet haladni a beruházásokkal, mert egy zajos kisebbség a sajtó egy részének támogatásával folyamatosan az önkormányzat ellen hangolja a közvéleményt, egyes civil szervezetek ügyfélként avatkoznak be hatósági eljárásokba, hogy hátráltassák, elhúzzák azokat.

A polgármester hangsúlyozta, hogy a mélygarázsra a kerület parkolási gondjai miatt lenne szükség, hiszen Terézvárosban másfélszer annyi ingyenes parkolási engedélyt adtak ki, mint ahány parkolóhely van, de a kerület tucatnyi színházához, illetve számos más kulturális intézményhez, szórakozóhelyhez autóval érkezők is kiszorítják a helyi lakosokat.

Verók István bízik abban, hogy a képviselő-testület többsége támogatja a mélygarázs megépítéséről szóló helyi népszavazás kiírását, és abban az esetben a népszavazásra az európai parlamenti választásokon sor kerülhetne, így az nem is járna jelentős többletköltségekkel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását