2024. május 8. - Mihály

Egyre környezettudatosabbak vagyunk

A saját termék zöldebb, mint a szomszéd cégé – ennek bizonygatása a legújabb és egyre sikeresebb marketingtechnika.
2009. március 28. szombat 10:47 - HírExtra
Az ökológiailag fenntartható fejlődése elve része lett az idők szellemének. Ebből elsősorban a vállalatok profitálnak, de ha a termék valóban zöld és nemcsak a reklámot festették zöldre, mindenki nyer belőle.

Az új trendet példázza a Fiat autógyár reklámja, amely már nem légkondicionálóval, elegáns vonallal kecsegteti a potenciális vásárlót. Klipjén most két gyerek játszik és „nulla szennyezőanyag kibocsátásáról” fantáziál. Zenéje pedig afféle környezetvédelmi pedagógiai himnusz.

A mobiltelefon frontján eddig a „használd és dobd el” jelszó működött. A H3G csoport viszont bedobta a „használt és regenerálható”, újjávarázsolható mobilt. Néhány évvel ezelőtt még nem lett volna piaca, ma a cég a várt 5 ezer helyett rövid időn belül 90 ezret adott el belőlük. Aki megvásárolja, ökokompatibilisnak érezheti magát – írta a Corriere della Sera című olasz lap.

De a H3G még ennél is tovább ment. Fákat ültet, mint például a híres olasz rapsztár, Jovanotti, aki már több ezer darabnál tart. Új imázs: régen az énekes sztárok sokszor a „rosszfiúk” pózában tetszelegtek.

A zöld reklámnak létezik pedagógiai változata is. Az ENI, a legnagyobb olasz olajtársaság kampányában 24 tanácsot ad arra vonatkozóan, hogyan lehet a fűtőanyaggal takarékoskodni. A kampányigazgató szerint azért, hogy megértessék az emberekkel: a napelemek felszerelése nélkül is lehet ésszerűen fogyasztani.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását