2024. április 29. - Péter

Felfoghatatlan tragédia! Nyugodj békében, Kiscsicsó!

Felfoghatatlan. Tragédia. Nem is akarjuk elhinni. 34 éves korában elhunyt Ocskay Gábor jégkorongozó. Egy ország gyászolja a magyar válogatott és az Alba Volán csatárát. Nyugodj békében Kiscsicsó!
2009. március 25. szerda 09:35 - HírExtra
Ül az ember a mindig nyüzsgő szerkesztőségben és döbbenten bámul maga elé. Tényleg meghalt Kiscsicsó? Hogyan? Miért? Miért pont ő?

Hiszen még felhőtlenül ünepelt a hétvégén: kilencedik bajnoki címét nyerte meg az Alba Volánnal. Úgy ünnepelte, mint az elsőt: látszott az arcán, hogy van, amit soha nem lehet megunni. Szíve a Volánért dobogott egészen az elmúlt éjszakáig.

A másik nagy szerelme a válogatott volt. Ő is ott volt tavaly Szapporóban, tevékeny részese volt a csodának. Ő is készült a nagy kalandra, a svájci A csoportos világbajnokságra.

Nagy álmát azonban már nem tudja megélni.

Miért?

Miért mindig azok mennek el, akiknek még
ezernyi dolguk van az életben?

Miért az, akinek még száz meg száz gólt kellene ütnie...

Csak örömet akart szerezni...

"Remélem, hogy az Alba Volán és a magyar jégkorong-válogatott a maga módján tud némi örömet szerezni, mert abból mostanában kevés jutott a Magyarországon élő embereknek, és a közhangulatnak jót tenne egy szép siker…" írta blogjában néhány napja Ocskay Gábor.

Mindössze csak örömet akart szerezi. Mégis fájdalmat és bánatot okozott azzal, hogy elment...

Gyászol a szövetség is

"Aki ismerte, tudta róla hogy fantasztikus ember, fantasztikus játékos volt. A jégkorong őszinteségre, alázatra, becsületre nevelte. Mindenkivel készséges volt, soha nem szállt el a sikertől, pedig megtehette volna. Szombaton már a 9. magyar bajnoki címét ünnepelte az Alba Volánnal. Háromszor választották meg az év játékosának, ötször lett a legtechnikásabb játékos és háromszor a legjobb csatár. Több nevesebb külföldi csapathoz csábították pályafutása során, de mindig hűséges maradt nevelőegyesületéhez, az Alba Volánhoz. 187-szer lépett jégre a magyar válogatott tagjaként és hatalmas szerepe volt abban, hogy a magyar jégkorong válogatott kijutott az A-csoportos világbajnokságra. Nagy álma, a svájci vb-szereplés már nem válhat valóra, pedig Ocskay Gábor minden jót megérdemelt volna. Tragédia és döbbenet, minden idők egyik legnagyobb magyar jégkorongozója távozott közülünk." (Magyar Jégkorong Szövetség)

Mindenhol Kiscsicsóra emlékeznek

Szinte valamennyi magyar jégpályánál, valamint a három magyar válogatott jégkorongozót foglalkoztató franciaországi Brianconban is gyászolják a szerda hajnalban elhunyt Ocskay Gábort.

A hazai hokipályáknál egységesen 18 órakor kezdődik a megemlékezés - áll a jégkorongblog.hu szaklap fórumán.

Szélig Viktor, Ladányi Balázs és Vas Márton klubjánál, a francia Brianconban szerda délelőtt tartottak megemlékezést az egész csapat és a szurkolók részvételével.
Székesfehérváron a Fehérvár FC labdarúgócsapata a Diósgyőri elleni, 17 órakor kezdődő Ligakupa-negyeddöntő után vonul át a helyi csarnok elé leróni tiszteletét.

Egy szál fehér rózsa


Székesfehérvár saját halottjának tekinti a 34. életévében elhunyt Ocskay Gábor válogatott jégkorongozót, az Alba Volán játékosát.

Warvasovszky Tihamér polgármester azok után jelentette ezt be, hogy három szál fehér rózsát helyezett el, illetve mécsest nyújtott a város együttesével kilenc bajnoki címet szerzett Ocskay Gábor emlékére a helyi jégcsarnoknál.

Döbbenet és gyász Fehérváron

"Felfoghatatlan ami történt." (Csáder Dezső, az Alba Volán SC elnöke)

"Pótolhatatlan, emblematikus játékosát vesztette el az Alba Volán. Nem igaz, hogy mindenki pótolható, a csapatnál mostantól másképp megy tovább az élet." (Tóth István, az ALba Volán társelnöke)

"A magyar jégkorongnak ő volt a szimbóluma, nála jobb csapattársat elképzelni sem lehetett volna. Mindig teljes szívvel, lélekkel küzdött, s ha nyertünk, ő volt a legboldogabb, ha vesztettünk, a legszomorúbb. Őszinte, igaz ember, nagyon jó csapattárs volt. (Hegyi Ádám, a Volán játékosa)

"Hihetetlen, remeg az egész testem. Sokkal több volt ő számomra, mint játékostárs. Szinte egy helyen laktunk, rengeteg időt töltöttünk együtt. Olyan, mintha a saját testvéremet veszítettem volna el. Felfoghatatlan ez a tragédia." (Rastislav Ondrejcik, csapattárs)

"Egész évben atyáskodott felettünk, megpróbált minket a jó útra terelni. Az már a mi hülyeségünk, hogy sokszor nem akartuk ezt engedni. Egy bajnoki címem van, azt is az ő vezényletével nyertük meg." (Nagy Gergő, csapattárs)

"Az egész csapat gyászol, az öltöző mindig olyan, mint egy nagy család. Olyan, mintha egy jó testvér ment volna el. Felfoghatatlan, hogy nem lesz ott hétfőn a válogatott felkészülésének kezdetén." (Kéri Rudolf, a klub és a válogatott feszerelésmenedzsere)

Mi történt?

Az Alba Volán válogatott jégkorongosának halálhírét édesapja, id. Ocskay Gábor közölte az MTI-vel, aki később elmondta azt is, délután a székesfehérvári pályánál számol be fia haláláról. A játékosokat és a vezetőedzőt is sokkolta a sportoló halálhíre.

Idősebb Ocskay Gábor annyit mondott, "Gábor éjfélkor rosszul lett, szívinfarktust kapott, és már nem tudtak rajta segíteni".Horog László a részletekről beszámolva annyit mondott, a fehérvári játékos Budapesten élő mennyasszonyánál pihent, amikor éjfélkor rosszul lett. Kihívták hozzá az orvosokat, de már nem tudtak segíteni rajta.
Forrás: HírExtra/MTI/albavolanhockey.hu

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását