2024. május 19. - Ivó, Milán

Tarlós: ostoba kijelentés a Jobbik állítása

Tarlós István ostoba kijelentésnek nevezte a Jobbik képviselőinek azon állítását, amely szerint a Fidesz és a KDNP fővárosi frakciójának vezetői féltik a pozíciójukat, ezért nem vetették fel az elmúlt egy hónapban a Fővárosi Közgyűlés önfeloszlatásának sz
2009. március 24. kedd 18:20 - HírExtra
A Fidesz fővárosi frakcióvezetője a Jobbik keddi tájékoztatóján elhangzottakra reagálva az MTI-nek azt mondta: nem tud mit kezdeni "az olyan ostoba kijelentéssel", miszerint féltenék a pozíciójukat. Mit féltenék egy ellenzéki pozíción? - tette fel a kérdést.

A közgyűlés feloszlatásához 34 szavazat kellene, ami jelenleg nincs meg egyik oldalnak sem - hangsúlyozta.

Arra a felvetésre, miszerint a fideszesek a tiszteletdíjukat féltik, Tarlós István közölte: a fővárosi önkormányzatnál semmilyen bizottságnak nem tagja, s nem tagja egyetlen önkormányzati gazdasági társaság felügyelőbizottságának sem, ezért nem vesz fel ilyen címen tiszteletdíjat.

Véleménye szerint Demszky Gábor főpolgármesternek "több problémát jelenthet", mint neki, hogy a Jobbik Tarlós-Demszky paktumot vizionált. Mint mondta, a főpolgármester "híreszteli" három éve azt, hogy ő, Tarlós István nagy mértékben támaszkodik a Jobbikra.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom budapesti munkacsoportja nevében Gyenge Zsolt önkormányzati képviselő és Kassab Adonis István alelnök a Főpolgármesteri Hivatal bejáratánál tartott tájékoztatójukon új budapesti választásokat, új főpolgármester és új képviselők megválasztását sürgette. Szerintük Tarlós Istvánnak nem alkudoznia kellene a városvezetéssel az önkormányzat költségvetéséről, hanem kezdeményeznie kellene a közgyűlés feloszlatását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását