2024. május 2. - Zsigmond

Fidesz reklám közpénzből

A Fidesz ajkai önkormányzati és a tapolcai polgármester-jelöltjét mutatták be és reklámozták közpénzen a Veszprém megyében megjelenő, Helyi Téma című hetilapban, a megyei önkormányzat által finanszírozott oldalakon.
2009. március 24. kedd 14:33 - HírExtra
A kiadványban semmi sem utalt arra, hogy "fizetett hirdetésként jelentek meg az anyagok" és arra sem, hogy később bemutatják a többi induló jelöltet is - tette hozzá.
Közölte, hogy a fideszes többségű megyegyűlés 27 millió forinttal támogatta tavaly - havi öt oldal megvásárlásával - a Helyi Téma című bulvárlapot, amelyben szinte kizárólag a megyei önkormányzat jobboldali vezetőinek beszédeit, programjait ismertették, róluk közöltek fényképeket.

Pusztai István rámutatott arra: az idei évre már 50 millió forintot szavazott meg a testület "kommunikációs kapcsolatokkal összefüggő kiadásokra", ami egyértelműen a lapban vásárolandó oldalak költségeit jelenti.

Tájékoztatott arról is, hogy a megyegyűlésben interpellált a témával kapcsolatosan, s 15 napon belül írásban kapott választ, de "a közgyűlés elnöke még kísérletet sem tett arra, hogy a feltett kérdésekre válaszoljon".

Pusztai István elmondta: arra kért választ, megengedhetőnek tartja-e az elnök, hogy a megyei önkormányzat közpénzen pártkampányt folytasson, ki a felelős a Fidesz-KDNP jelöltjeit bemutató tájékoztató megjelentetéséért, és mit kíván tenni az elnök a jelöltek esélyegyenlőségének biztosítása érdekében.

A frakcióvezető idézett a közgyűlési elnök írásos válaszából, amely szerint nem pártkampányról volt szó, hanem "a megye tájékoztatása a cél", ugyanis Lasztovicza Jenő (Fidesz) úgy látja: a megyei napilap nem mindig és nem mindenről tájékoztatja a közvéleményt.

Pusztai István úgy fogalmazott: "ha a Fidesz politikai érdekei azt kívánják, törvénysértő eszközök alkalmazását is elfogadhatónak tartják". Kérdésre válaszolva közölte, hogy szerinte a választási és a pártokról szóló törvényt sértette meg a megyei önkormányzat vezetése, ugyanis egy önkormányzat pártcélokra nem adhat támogatást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását