2024. május 26. - Fülöp, Evelin

A Fidesz mindent tagad

Visszautasítja a pécsi Fidesz, hogy köze lenne egy, a szocialisták szerint közvélemény-kutatásnak álcázott, Szili Katalin házelnököt lejárató kampányhoz. Erről a párt közleményben tájékoztatta kedden az MTI-t.
2009. március 24. kedd 20:42 - HírExtra
Kocsi László, az MSZP Baranya megyei választmányának elnöke keddi pécsi sajtótájékoztatóján azt mondta: közvélemény-kutatásnak álcázott lejárató kampány folyik Szili Katalin, az Országgyűlés szocialista elnöke, Pécs polgármesterjelöltje ellen a baranyai megyeszékhelyen.

Révész Mária, a Fidesz pécsi elnöke közleményben utasította vissza Kocsi László állításait. Azt írta, hogy "a Fidesz nem folytatott és nem folytat senkivel szemben kampányt. A Fidesz ugyanis a pécsiek érdekében alakította ki programját, és ennek megismertetését tűzte ki célul, szemben az MSZP-vel, amely rendszeresen nyúl a lejárató eszközökhöz".

Közölte: a Magyar Hírlap egy Fidesztől független újság,
azt ír és azt kutat, amit jónak tart.

"Szégyenletes és egyben üzenetértékű is, hogy a Fideszt próbálják megvádolni, miközben az újságban megjelentekre nem adnak érdemi magyarázatot. Talán, mert nem tudnak. Az is érthető persze, hogy elkenni kívánják a számukra kínos, a pécsieket mélyen felháborító ügyekről a figyelmet, és e helyett, egyszerűen vádaskodnak" - olvasható a dokumentumban.

A helyi MSZP szerint a pécsiek olyan telefonhívásokat kapnak, melyek keretében egy automata kérdéseket tesz fel a Magyar Hírlap nevében Szili Katalin jövedelmére, juttatásaira vonatkozóan, s ezekre a hívott fél a nyomógombjai segítségével válaszolhat.
Kocsi László szerint a kérdések célja, hogy a választókban negatív értékítélet alakuljon ki a házelnökről, mindehhez pedig olyan információkat használnak fel, mint Szili Katalin tiszteletdíja, s egyebek mellett munkavégzésének technikai, biztonsági feltételei, melyek köztudottak, rangjával járnak, s minden elődjének jártak.

Úgy vélte, hogy e "példátlan, tisztességtelen", kampány mögött a Fidesz és Páva Zsolt fideszes pécsi polgármesterjelölt áll, mellyel "Pécsre akarják importálni a Fidesz országosan már jól ismert gyűlölködését, az ellenkező gondolkodású jelölt megsemmisítésére irányuló kampánystratégiáját".

"Látszik, hogy Páva Zsolt nem akar valódi párbeszédet, valódi együttműködést, csak az együttműködés látszatát" - hangoztatta.

Kocsi László közölte: annak érdekében, hogy a polgármester-választási kampány valóban Pécs jövőjéről, a pécsiekről szóljon, javasolja egy választási etikai kódex elfogását.

Révész Mária egy másik közleményében arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Kocsi László kedden "minden előzmény nélkül betört, berontott" a Fidesz pécsi irodájába, ott egy általa készített "etikai kódexet" lobogtatva kérte számon az ott tartózkodó önkénteseken a Magyar Hírlap cikkét, és egy azóta Pécsett terjesztett, Szili Katalin adózatlan, 24 milliós költségtérítésével foglalkozó szórólapot.

"A Fidesz pécsi elnöksége arra kéri Szili Katalint, hogy nyugtassa meg munkatársait, és kérje meg őket, tartózkodjanak a továbbiakban a hasonló cselekményektől. Arra is kéri őt, hogy a Pécsett közfelháborodást okozó, 24 milliós adózatlan, számla nélkül felhasznált költségtérítésével kapcsolatban álljon a nyilvánosság elé, adjon számot költségeiről és a pénz felhasználásáról, mert ezzel nyugalmat teremthetne a városban" - áll Révész Mária közleményében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását